“DERTLER PAYLAŞTIKÇA BİTECEK YETER Kİ İNAN BUNA”

Koronavirüs salgınıyla birlikte çalışmalarına başlayan ve yüzbinlerce insana yardım ulaştıran Türk Kızılay, Ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdürecek. Ramazan ayı için “Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna” sloganıyla kampanya başlatan Türk Kızılay, modern ve örnek projeleriyle hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor.

“DERTLER PAYLAŞTIKÇA BİTECEK YETER Kİ İNAN BUNA”
21 Nisan 2020 Salı 14:52

Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda yardımı, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, “Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna” sloganıyla başlatılan kampanya sayesinde milyonları sevindirecek.

Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edebilecek.

Ramazan Gıda Yardımları

Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2019 yılında on binlerce gıda kolisi, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

2020 yılı Ramazan ayında da ihtiyaç sahipleri için yardım planlamalarını yapan Türk Kızılay, www.kizilay.org.tr resmi İnternet sitesinden, mobil uygulamasından ve şube ile temsilcilikleri aracılığıyla gıda paketi bağışlarını kabul ediyor. Ayrıca zincir marketlerde de Türk Kızılay adına Gıda Kolileri satışa sunulacak. Ramazan Gıda Kolilerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek.

Çocuklar için de hediyeler planlayan Kızılay, hazırladığı bayram hediyeleriyle ve bayramlıklarla yüzleri güldürecek.

Zekât, Fitre ve Fidye

Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekâtları Türk Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

   Şubemiz geçtiğimiz yıl Eskişehir Kızılay tarihinde rekor kırmış 470.450 TL zekat, fitre, fidye bağışı toplayarak yerlerine ulaşmasını sağlamıştır. Hemşehrilerimizin ne kadar yardımsever ve yüce gönüllü olduğunu hep beraber yaşamıştık. Bu yıl da pandemi sebebiyle daha çok vatandaşımıza sizler sayesinde ulaşmayı diliyoruz.

Kan İhtiyacının Karşılanması

Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve düzenli bağışçılarından karşılamaya çalışan Kızılay, pandemi döneminde düşen kan bağışlarına her sene olan Ramazan aylarındaki düşüşün eklenmemesi için de çalışma sistemini düzenlendi. www.kanver.org web sitesinde yer alan noktalarda hizmet verecek olan Kızılay, kan alımı konusunda uzman olan yaklaşık 3.500 personeliyle sahada olacak. Hastanelerin ihtiyacı olan kan 24 saat esasına göre yine karşılanacak.

Bağışlar Gerçek İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılacak

 Ramazan ayında destek vermek ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak isteyen hayırseverleri şubemize bağış yapmaya çağırıyoruz.

Banka           : TR 98 0001 0001 1700 0018 6856 25 TÜRK KIZILAY ESKİŞEHİR ŞUBESİ

BAĞIŞ HESABI

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.