Depremde evlatlarını kaybeden Eskişehirli aileler ihmalleri anlattı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de depremzede yurtttaşları ziyaret ederek yaşadıklarını dinledi, evlatları depremde hayatını kaybeden ailelerin anlattığı ihmalleri kamuoyuyla paylaştı.

Depremde evlatlarını kaybeden Eskişehirli aileler ihmalleri anlattı
20 Şubat 2023 Pazartesi 15:29

Adıyaman Besni İcra Dairesi’nde görevli Eskişehirli Melike Arıyürek’in ailesi kızlarını enkazdan çıkarabilmek için Eskişehir’den 9 kişilik inşaat işçisi yıkım ekibi talep ettiklerini anlatırken, “Deprem sonrası Adıyaman’a gittiğimizde bir tane bile arama kurtarma ekibi yoktu. İlk iki gün Vali burada kaybımız yok diyerek yardımları Adıyaman dışına yönlendirdi. İkinci günden sonra gelen yardımları da Adıyaman Merkeze yönlendirdiler. Biz de Eskişehir’den inşaat işçilerinden oluşan 9 kişilik yıkım ekibini aile olarak getirterek kızımızın cenazesini enkazdan çıkarabildik” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Voleybol Takımı oyuncularından Eskişehirli Milli Voleybolcu Emincan Kocabaş da Malatya’da kaldığı otelde 11 arkadaşıyla birlikte enkaz altında kaldı. Çakırözer’in dinlediği Kocabaş ailesi, “Depremden üç gün sonra oraya gelen maden işçileri oğlumuzu çıkardı. Oraya gittiğimizde öğrendik ki evlatlarımızın kaldığı otel için ‘ağır hasarlı raporu’ varmış, otelin yıkım kararı olduğu halde evlatlarımızın orada kalmasına izin vermişler. O oteli evlatlarımıza mezar ettiler! Ama biz bu ihmallerin peşini bırakmayacağız” dedi.

DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

6 Şubat sabahı 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7 büyüklüğündeki depremlerin ardından, birçok depremzede yurttaş Türkiye’nin dört bir yanında farklı şehirlere göç etti. Yaklaşık 20 bin depremzedenin geldiği Eskişehir’de, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Gaziantep’te meydana gelen depremlerde yaşamını yitiren 29 yurttaş da Eskişehir ve ilçelerinde toprağa verildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, depremin ardından Eskişehir’e gelen depremzede yurttaşları tedavi gördükleri hastaneler ile misafir edildikleri kamu misafirhaneleri, Kredi Yurtlar Kurumu yurtları ve evlerde ziyaret etti.  Depremzedelerin talep ve ihtiyaçlarını soran Çakırözer, depremzede yurttaşların yaşadıklarını da dinledi.

“KIZIMIZI ÇIKARMAK İÇİN ESKİŞEHİR’DEN EKİP GETİRTTİK”

Çakırözer, depremde yakınlarını kaybeden Eskişehirli aileleri de ziyaret ederek, ailelerin anlattıkları ihmalleri kamuoyuyla paylaştı. Adıyaman'da deprem nedeniyle çöken apartmanın enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Besni İcra Müdürü Eskişehirli Melike Arıyürek’in ailesini Çakırözer’e yaşadıklarını şöyle anlattı:  

“Deprem olduğunu öğrenir öğrenmez Eskişehir’den Adıyaman’a yola çıktık. Oraya vardığımızda arama kurtarma çalışmaları yapan hiçkimse yoktu. İlk iki gün Vali burada kaybımız yok diyerek yardımları Adıyaman dışına yönlendirdi. İkinci günden sonra gelen yardımları da Adıyaman Merkeze yönlendirdiler. Biz de Eskişehir’den yakınlarımızdan 9 kişilik inşaat işçilerinden oluşan yıkım ekibi istedik. Ekip Adıyaman’a geldi ve onların sayesinde kızımızın cenazesini enkazdan alabildik.”

 “AĞIR HASARLI RAPORU OLAN OTELİ EVLADIMIZA MEZAR YAPTILAR”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Voleybol Takımı oyuncularından Eskişehirli Milli Voleybolcu Emincan Kocabaş  Malatya’da kaldığı otelde 11 arkadaşıyla birlikte enkaz altında kaldı. Çakırözer’in dinlediği Kocabaş ailesi, oğullarının kaldığı otelin kentsel dönüşüme girdiğini ve otel için ağır hasarlı raporunun olduğunu belirterek, “Malatya’ya gittiğimizde enkazın başında bir tane bile arama kurtarma ekibi yoktu. Depremden üç gün sonra oraya gelen maden işçileri oğlumuzu çıkardı. Oraya gittiğimizde öğrendik ki evlatlarımızın kaldığı otel için ağır hasarlı raporu varmış, otelin yıkım kararı olduğu halde evlatlarımızın orada kalmasına izin vermişler. Ayrıca belediye kendi sporcularının sigortasını bile yapmamış. O oteli evlatlarımıza mezar ettiler! Ama biz bu ihmallerin peşini bırakmayacağız. Adalet yerini bulana kadar bunların hesabını soracağız” dedi.

 “ÖNLEMLER ALINSAYDI BU KADAR CAN KAYBI, YIKIM OLMAYABİLİRDİ…”

Ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulunan CHP’li Çakırözer ise, “Deprem bölgelerinde de, farklı şehirlerde de acıların, feryatların tarifi imkansız. Aileler Eskişehir’den deprem bölgesine evlatlarını, yakınlarını almak için gidiyor ama bir tane bile arama kurtarma ekibine ulaşamıyor. Ailelerin yaşadığı çaresizlik yürekleri yakıyor. Gerekli önlemler alınsa, gerekli denetim, hazırlık yapılsaydı belki de bugün bu kadar can kaybı, bu kadar yıkım olmayacaktı. Yaraların sarılması için hep birlikte seferber olmalıyız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.