Cüneyt Arkın Halk Merkezi törenle açıldı

Çankaya Mahallesi Huzurlu Sokak açılışı yapılan halk merkezine, geçtiğimiz aylarda hayata gözlerini yuman usta sanatçı Cüneyt Arkın’ın adı verildi.

Cüneyt Arkın Halk Merkezi törenle açıldı
09 Ekim 2022 Pazar 16:40

Halk merkezinin açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Çankaya Mahalle Muhtarı Cemil Öztürk, Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır, oğlu Kaan Polat Cüreklibatır, torunları Sarp ve Zeynep Cüreklibatır ile Eskişehirli sinema sanatçısı Nuri Alço katıldı.

HALK MERKEZİ KURSİYERLERİNDEN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR

Açılış töreninde ilk konuşmayı halk merkezleri kursiyerlerinden Behiye Gelmedi yaptı. Cüneyt Arkın Halk Merkezini mahallelerine kazandırdığı için Başkan Kurt’a teşekkür eden Gelmedi, “Hemşehrimiz olmasından gurur duyduğumuz ve Çankaya Halk Merkezi’nde adını yaşatacağımız Cüneyt Arkın’a Allah’tan gani gani rahmet diliyoruz” dedi.

“KAZIM BAŞKAN’IN ESKİŞEHİR İÇİN YAPAMAYACAĞI YOK”

Gelmedi’nin ardından konuşan sinema sanatçısı Nuri Alço, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Eskişehir’i seven, sanatçısına ve sporcusuna her zamana sahip çıkan, çalışkan bir belediye başkanı olduğunu söyledi. “Kazım Başkan’ın Eskişehir için yapamayacağı yok” diyen Alço, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu bölgede açtığı, hayata geçirdiği projelerle gönlümüzde taht kurdu. Yeşilçamın usta isminin, ağabeyimizin adını yaşatması çok anlamlı. Cüneyt Arkın ölmedi. Sadece sesini duyamıyoruz. İçimizde yaşıyor. Eskişehir’in yetiştirdiği çok büyük aktörlerden biri. Türk Sinemasını o sevdirdi. Onun yeri hiçbir zaman dolmaz.”

“BURASI CÜNEYT ARKIN’IN ‘BENİM KAHRAMANIM HALKIMDIR’ DEDİĞİ YER!”

Cüneyt Arkın Halk Merkezi’nin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Eskişehir’in hemşehrisi, çocuğu; Türkiye ve dünya çapında bir sanatçının adını, Çankaya Mahallemizde sonsuza kadar yaşatmak üzere halk merkezimize veriyoruz. Burası gerçekten Cüneyt Arkın’ın ‘Benim kahramanım halkımdır’ dediği yer. Halk için halk merkezleri… Şu ana kadar halk merkezimize kurs için 400 kişi başvurmuş. 17 halk merkezimizin toplam kursiyer sayısı 6900, yani 6 tane 1000 öğrencilik okul gibi düşünün. Aslında bu, belediyelerin işi değil, ama devletin yapamadığını yapmak, milletin eksikliklerini tamamlamak belediyelerimizin işi. Halkçı belediyeciliğin işi, eksik olanı tamamlamak; ihtiyaç olanın yerine yenisini koymaktır.  Bizim de hedefimiz budur” dedi. Konuşmasında Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Kadir Kodak ve Çankaya Mahalle Muhtarı Cemil Öztürk’e teşekkür eden Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Çankaya Mahallesi halkının halk merkezinin adının Cüneyt Arkın olması isteğini mahalle muhtarımız bize iletti. Seve seve bu sanatçımızın adını buraya vermeyi bir görev edindik. Halk Merkezlerimizin tümünde Eskişehir’e hizmet etmiş büyüklerimizin adı var. Burasının adı da Cüneyt Arkın oldu. Sonsuza kadar yaşasın istiyoruz. Öldükten sonra da halka hizmet etsin istiyoruz. Burayı 24 saat kullanın, burası sizin hizmetinizdedir.” Açılışta konuşma yapan isimlerden biri de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Cüneyt Arkın’ın liseden sıra arkadaşı olan Büyükerşen, Cüneyt Arkın ile ilgili anılarını ve Cüneyt Arkın’ı anlattı.

 

“CÜNEYT’İ ÖLÜMSÜZ YAPTINIZ!”

Konuşmaların ardından Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır, oğlu Kaan Polat Cüreklibatır, torunları Sarp ve Zeynep Cüreklibatır sahneye davet edildi. Başkan Kurt Cüreklibatır ailesine halk merkezlerinin hoca ve kursiyerleri tarafından yapılan Cüneyt Arkın ve Betül Cüreklibatır’ın olduğu kara kalem portreyi Betül Cüreklibatır’a hediye etti. Duygu dolu anlar yaşayan Betül Cüreklibatır, açılış törenine katılan herkese teşekkür etti. Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt’ta teşekkür eden Cüreklibatır, “Cüneyt’i ölümsüz yaptınız. Çok teşekkür ederim. Sağ olun” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.