Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Eskişehir Sanayi Odası’nın katkıları ile çok özel bir konsere imza atıldı

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Eskişehir Sanayi Odası’nın katkıları ile çok özel bir konsere imza atıldı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Eskişehir Senfoni Orkestrası tarafından ‘100. Yıl Özel Konseri’ Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Eskişehir Sanayi Odası’nın katkıları ile çok özel bir konsere imza atıldı
16 Aralık 2023 Cumartesi 14:06

Ünlü Şef ve Besteci Ender Sakpınar’ın yönetiminde yapılan konserde Cumhuriyetin ilan edilmesine kadar geçen süreç ve Anadolu topraklarında yaşananlar senfoni orkestrası tarafından müzikal olarak yorumlandı. Konsere, ESO Üyeleri ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.
Ülkemizi ve Şehrimizi geleceğe taşıyacağız
Konser sonrası orkestrayı tebrik ederek bir konuşma gerçekleştiren Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Muhtemelen bu akşam, burada, 4 kuşak bir aradayız. Cumhuriyetin ilanından sonra, milli mücadeleyi üreterek, çalışarak, alın ve akıl teriyle devam ettiren bir kuşak ve onların evlatları, bizler, Cumhuriyet ile devraldığımız ülkemizi ve şehrimizi seven, üretmekten asla vazgeçmeyen, sanayici vatansever insanlarız. Ülkemizi ve Şehrimizi geleceğe taşımak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için en büyük sermayemiz Cumhuriyetimizdir.” dedi
ESO 55 Yaşında
Bu yıl Eskişehir Sanayi Odası’nın kuruluşunun ise 55. Yıl olduğunu ifade eden Kesikbaş,  Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak; kuruluşundan bugüne emeği geçenlere şükranlarını sundu.
Cumhuriyetin 100. Yılını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelesi veren tüm şehitleri minnetle andığını bildiren Kesikbaş, “Birazdan keyifle dinleyeceğimiz 100. Yıl Cumhuriyet Özel Konseri için desteklerini esirgemeyen Sayın Yılmaz Büyükerşen’e, tüm AKM çalışanlarına ve sanatçılarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ sanatla kalın, Cumhuriyetle kalın, sevgiyle kalın.” dedi.
Konser sonrası yaptığı konuşmada kurumlar arası işbirliği ve iletişimin önemine vurgu yapan Orkestra Şefi Ender Sakpınar ise, “Senfoni Orkestramız ve ESO’nun değerli yöneticileri ile yaptığımız işbirliği sonucu bugün güzel bir konsere birlikte imza attık. Bu anlamda kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğini sergilendi. Sizlerde bizleri dinlediğiniz ve gönülden katıldığınız için teşekkür ederim” dedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.