Cumhuriyet Yürüyüşü'nden renkli kareler

Cumhuriyet'in 95. yılı coşku ile kutlandı.

Cumhuriyet Yürüyüşü'nden renkli kareler
29 Ekim 2018 Pazartesi 17:36

Eskişehirliler Cumhuriyet’in 95. yıldönümünü kutlamak için meydanlara döküldü. Her yıl düzenlenen Eskişehir Cumhuriyet Yürüyüşü bu yıl da renkli sahnelere yer verdi.

Belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri ve yüzlerce Eskişehirli Adalar’dan Vilayet Meydanı’na kadar marşlar eşliğinde Türk Bayrakları’nı sallayarak ilerledi.

Bando Es-Es marşlarla korteje eşlik ederek, Eskişehirlileri coşturdu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan’ı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yürüyüşün bir anında  Bando Es-Es’ ve Eskişehirliler ile birlikte10. Yıl marşını söyledi.

Yüzlerce kişi hiçbir engel tanımadan hep bir ağızdan ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diye haykırdı.

Kortejin başı Vilayet Meydanı’na ulaştıktan yarım saat sonra dahi alana girenlerin arkası kesilmedi. Meydan’a sığmayan Eskişehirliler hep bir ağızdan And’ımızı ve İstiklal Marşı'nı okuyarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minneterini sundurlar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.