CUMHURİYET COŞKUSU FENER ALAYI İLE TAÇLANDI

Cumhuriyetin İlanı’nın 94. yıl kutlamaları Porsuk Çayında düzenlenen botlarla fener alayı ve havai fişek gösterisiyle büyük bir coşku ile gerçekleşti. Köprü üstleri ve Porsuk Çayı kıyılarını dolduran binlerce Eskişehirli marşlara büyük bir coşkuyla eşlik etti.

CUMHURİYET COŞKUSU FENER ALAYI İLE TAÇLANDI
29 Ekim 2017 Pazar 09:49

Cumhuriyet’in İlanının 94. Yıl kutlamaları büyük bir coşkuyla devam ediyor. Kutlamalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Porsuk’ta botlarla fener alayını binlerce Eskişehirli büyük coşkuyla izledi.

     Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı Fener Alayı için saatler öncesinden Porsuk Çayı üzerindeki köprülerde ve kıyılarda yerini alan Cumhuriyet Sevdalıları marşlar ile Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku ile kutladı. Bot üzerinden vatandaşlara seslenen Yılmaz Büyükerşen “Atamızın izinden onun değerlerine sahip çıkan tüm hemşerilerimi kucaklıyorum. En büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyet kenti Eskişehir ile gurur duyuyorum” dedi.

     İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ve Hoş gelişler ola marşı ile başlayan fener alayında, kıyıları ve köprüleri dolduran Eskişehirliler, büyük bir coşkuyla mutluluk içinde marşlara eşlik ettiler. Fener Alayının tüm anlarını ve 5 noktada yapılan havai fişek gösterisini vatandaşlar ellerindeki telefonlarla kaydettiler. Fener Alayı boyunca botlarda bayrak ve meşale taşıyan gençlerin, ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sloganına Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık kenti Eskişehirli vatandaşlar da eşlik etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.