Cumhurbaşkanlığı adaylığında ismini sıkça duyacağız

Gazeteci Murat Taşkın İstikbal Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde CHP ve İYİ Parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı kriterlerinin bire bir örtüştüğünü belirterek, “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının aday olma ihtimalleri, (Belediyelerin AK Parti’ye geçmemesi için) azalırken, bu kriterler genel başkanların adaylık ihtimallerini de olabildiğince azalttı” derken, Yılmaz Hoca’yı muhtemel adaylar içinde olduğunu belirtti .

Cumhurbaşkanlığı adaylığında ismini sıkça duyacağız
27 Eylül 2021 Pazartesi 13:46

Köşesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı kriterlerini sıralayan Taşkın,İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının aday olma ihtimalleri, (Belediyelerin AK Parti’ye geçmemesi için) azalırken, bu kriterler genel başkanların adaylık ihtimallerini de olabildiğince azalttı.

Hal böyle olunca, Millet İttifakının göstereceği muhtemel aday isimleri de kamuoyu ve siyasi çevrelerde birkaç isme indirgendi.

İşte bu isimler arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de ismi zikredilmeye başlandı…

Hem aday olması halinde Eskişehir belediyesinin AK Parti tarafından alınma ihtimalinin olmayışı hem de açıklanan kriterleri üzerinde barındırması, Büyükerşen’i muhtemel adaylar içine soktu.

Sonuç olarak…

Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde adı sıkça telaffuz edilmişti Büyükerşen’in…

Galiba bu seçim öncesinde de sıkça konuşulacak gibi…” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.