CUMHURBAŞKANININ ‘GREV’ KARŞITI AÇIKLAMASINA KRİSTAL-İŞ’TEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işverenlerle yapmış olduğu toplantıda “OHAL’i bahane ederek grevleri kaldırdık, daha ne istiyorsunuz” sözlerine tepki gösteren Kristal-İş Sendikası Şube Başkanı Akyazı, işçi sınıfının bu yapılanları unutmayacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANININ ‘GREV’ KARŞITI AÇIKLAMASINA KRİSTAL-İŞ’TEN TEPKİ
24 Nisan 2018 Salı 13:19

Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işverenlerle yaptığı toplantıda “OHAL’i bahane ederek grevleri kaldırdık, daha ne istiyorsunuz” sözlerini eleştirdi.

OHAL’in işçilere, halka zarar verdiğini belirten Akyazı, “OHAL çıkarken sadece terörle mücadele edeceğiz. Halkımızın yaşantısında hiçbir kısıtlama olmayacak diye açıklamalar yapıldı. Geline noktada Cumhurbaşkanımız işverenlerle yapmış olduğu toplantılarda işverenlere; ‘OHAL kalkması gerekiyor diyorsanız bu bizi üzer. Greve tevessül edenleri OHAL’i bahane ederek grevleri engelledik’ diyor. Hani OHAL halkı etkilemiyordu. Sendikalı olan işçi sınıfı toplu iş sözleşmelerinde daha iyi bir yaşam için vermiş olduğu mücadelede grev hakkı elinden alınarak yok sayılması. Daha çok açlık ve yoksullukla baş başa bırakılmıyor mu? Hani ezilenin ve yoksulun yanında olunacaktı. Demek ki hepsi söylevde. İşçi sınıfı bu yapılanları unutmamalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Huseyin avni TURK - 6 yıl önce
Haklisin baskanim.. agzina saglik baskanim.