Cumhur İttifakı olduğu gibi Millet İttifakı dağınık

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için iktidar ve muhalefet partilerinde bir yandan seçim hazırlıkları için çalışmalar yürütülürken, öte yandan gözler seçim iş birliklerine çevrildi. Geçtiğimiz genel seçimler baz alındığında CHP’nin tek başına Eskişehir’i kazanmaya gücü yetmiyor.

Cumhur İttifakı olduğu gibi Millet İttifakı dağınık
06 Ocak 2024 Cumartesi 03:11

2019 da yapılan yerel seçimde rakibi Burhan Sakallı’ya 40 bin oy fark atarak zafere ulaşan Yılmaz Büyükerşen’li CHP’nin bu kez işi oldukça zor. Genel seçimlerde ciddi bir başarı sağlayarak 4 milletvekili çıkarmayı başaran Milet İttifakı’nın önemli parçası olan İYİ Parti’nin yerel seçimlere tek başına girme kararı alması ardından, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde Cumhur İttifakı ciddi bir avantaj elde etmiş görünüyor.

İYİ Parti’nin oyları belirleyici

Geçtiğimiz Milletvekili seçimlerinde 87 bin oy alarak 1 milletvekili çıkarma başarısı gösteren İYİ Parti Büyükşehir adaylığı için Melih Aydın’ı gösterirken Melih Aydın’ın alacağı oylar yerel seçimin belirleyicisi olacak. Yine aynı seçimde AK Parti ve MHP’nin toplam oyu 244 bini bulurken, CHP 211 bin oy ile Cumhur İttifakı’nın yaklaşık 30 bin oy kadar gerisinde kalıyor. Bunlar göz önüne alındığında Cumhur İttifakı’nı rahat olsa bile fire vermemesi, CHP’nin ise mutlak suretle Cumhur İttifakı ve İYİ Parti seçmenini kendisine oy vermeye ikna etmesi gerekiyor.

Seçimin Sürpriz partileri Yeniden Refah ve Zafer

Ülke genelinde yükselişte olan ve geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde Eskişehir'de yaklaşık 9 bin oy alma başarısı gösteren Yeniden Refah Partisi’nin Kadir Çalışıcı gibi güçlü bir isimle yerel seçime girmesi halinde Cumhur İttifakı’ndan oy alma potansiyeli oldukça yüksek. Öte yandan yine milletvekili seçimlerinde aldığı 18 bin oy ile Eskişehir’in seçmen sayısı bakımından en güçlü beşinci partisi olan Zafer Partisi seçmeninin yönelimi de Eskişehir’deki yerel seçimin kaderi açısından bir hayli önemli.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.