Coşkun Sabah, Eskişehir’de yumurta çiftliği kurdu

Sanatçı Coşkun Sabah’ın, Eskişehir’in Tepebaşı İlçesi Emirceoğlu mahallesinde kurduğu “Gezen Tavuk Yumurta Çiftliği” düzenlenen törenle açıldı.

Coşkun Sabah, Eskişehir’de yumurta çiftliği kurdu
08 Nisan 2021 Perşembe 11:29

Coşkun Sabah, törende yaptığı konuşmada, müzik sektörünün pandemiden dolayı zor günlerden geçtiğini dikkat çekerek, ekonomik olarak gelir getirecek başka iş kollarına yönelmek durumunda kaldığını söyledi.  Eskişehir’de, arkadaşı Özkan Özadalı ile birlikte kurdukları tesiste günlük 15 bin yumurta üretimi gerçekleştireceklerini belirten Sabah, “Eskişehir’deki tesisimizi 1 milyon 300 bin liralık bir yatırım bütçesiyle kurduk. 2 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste 15 bin yarka cinsi tavuğumuz var. Günlük 15 bin, aylık ise yaklaşık 450 bin yumurta üretimi planlıyoruz. Bursa’da bir market zincir ile bir yıllık sözleşme imzaladık. Ürünlerimizi Bursa’ya göndereceğiz. İlerleyen zamanlarda ikinci bir tesisi daha kurmayı planlıyoruz” dedi.  Sabah ayrıca, ulaşım, iklim, arsa ve kira bedellerinin uygun olması nedeniyle Eskişehir’de yatırım yapmayı tercih ettiklerini söyledi. 

22 milyon kuluçkalık yumurta ihracatı

Açılışa katılan Tarım İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş ise, hayvansal protein açığının kapatılmasına pozitif katkı sağlayacak işletmede yıllık 2 milyon 500 bin adet yumurta üretiminin hedeflendiğine dikkat çekti. 
Türkiye’de özel sektörde üretilen damızlık yumurtacı civciv üretiminin yüzde 50’sinin Eskişehir’de yapıldığını aktaran Gümüş, “2020 yılsonu itibari ile Eskişehir’den dünyanın birçok ülkesine yaklaşık 22 milyon kuluçkalık yumurta ihracatı gerçekleştirilmiştir.  Şehrimizde toplam 51 adet etlik broiler işletmesinde 1.130.000 adet piliç ve 23 adet ticari yumurtacı işletmede 510.000 adet tavuk bulunmaktadır. Bunun yanında ilimizde 1.250.000 hayvan varlığına sahip 18 adet damızlık kanatlı işletmesi ve 3 tane kuluçkahane ile Türkiye tavukçuluğuna hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.  


Açılışta renkli görüntüler

Açılışta renkli görüntüler de yaşandı.  Ünlü sanatçı Sabah, konuşmasının ardından sevilen şarkısı “Anıları” konuklarıyla beraber seslendirirken,  Tarım İl Müdürü Gümüş, üretilen yumurtalardan bir tanesini Sabah’a imzalattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.