Çocuk Odaklı Çalışan Kurumların Koordinasyonu 5’inci çalıştayı Beylikova’da yapıldı

“Çocuk Odaklı Çalışan Kurumların Koordinasyonu” çalıştayının 5’incisi Beylikova Çok Programlı Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çocuk Odaklı Çalışan Kurumların Koordinasyonu 5’inci çalıştayı Beylikova’da yapıldı
30 Kasım 2017 Perşembe 12:09


Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eksi 25 Derneği tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Eskişehir Valiliği, Beylikova Kaymakamlığı, Beylikova Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen çalıştaya, Beylikova Kaymakamı Ahmet Kavanoz, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. E. Çağrı Dinleyici, Kalkınma Atölyesi üyesi Cemre Yaşkeçeli, Eski 25 Derneği yöneticileri, kurum temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Çocuk İhmal Ve İstismarını Önleme Komisyonu Üyesi Canan Çomak Karadağ’ın proje tanıtımı ile başlayan çalıştay, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp’in ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Taşdemir’in açılış konuşmalarıyla devam etti.
Eksi 25 Derneği üyesi Aysun Açıloğlu, çocuk ihmal ve istismarı konusunda öğretmenlere verilecek hizmet içi eğitimin önemini vurgularken 8 bin öğretmenin bu hizmet içi eğitime katılmalarının amaçlandığını belirtti.
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. E. Çağrı Dinleyici, çocukluk çağı aşılarının önemini vurgularken aşı karşıtlığı yapanlara da eleştirilerde bulundu.
Kalkınma Atölyesi üyesi Cemre Yaşkeçeli tarafından dünyada ve Türkiye’de çocuk işçiliği konusunda bilgi verdi.
Panellerin ardından eğitimcilerin ve çocuk odaklı çalışan kurum temsilcilerinin oluşturduğu iki farklı tartışma grubunda eğitimden sağlığa, altyapıdan okullaşmaya, spordan sosyal faaliyetlere kadar Beylikova’nın güçlü yanları, geliştirilebilir özellikleri ve öneriler iki gün boyunca tartışılarak rapor haline getirildi.
İkinci günün sonunda tartışma gruplarının raporları, tüm paydaş kurum temsilcilerine sunuldu. Raporların okunmasına müteakip Eksi 25 Derneği Başkanı Burak Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Taşdemir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ejder Yurttaş, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ve Beylikova Kaymakamı Ahmet Kavanoz tarafından yapılan çalıştay değerlendirmesi ve kapanış konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimiyle “Çocuk Odaklı Kurumların Koordinasyonu Beylikova Çalıştayı” sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.