Çin malları ayakkabı tamircilerini de vurdu

Eskişehir Sıcaksular mevkiinde ayakkabı tamir dükkanı olan Kemal Solak, Çin malları çıktı çıkalı tamir işi durma noktasına geldiğini ve bu ülkeden gelen ucuz ayakkabıların işlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Çin malları ayakkabı tamircilerini de vurdu
19 Aralık 2017 Salı 11:25


Yakın geçmişte bir zanaat olarak revaçta olan ayakkabı ustalığı, gün geçtikçe unutulmaya yüz tutuyor. Eskisi gibi rağbet görmeyen tamir dükkanlarında geçmişte siparişle kişiye özel ayakkabılar yapılırken, şimdilerde dükkanlarda yalnızca malzeme satışı ve küçük tamirat işleriyle ayakta kalmaya çalışıyor.


47 yaşında olan ve 25 senedir baba mesleği ayakkabı tamirciliği yapan Solak “Eskiden vatandaşlar ısmarlama ayakkabı yaptırırdı, şimdi tamir bile çok az yapılıyor” şeklinde konuştu.

Çin malı ayakkabıların ucuzluğunun vatandaşları tamirden uzaklaştırdığını ve insanların kullandıkları ayakkabılar daha eskimeden yeni ayakkabılar alabilmelerine neden olduğunu belirten Kemal Solak, alternatif ürünlere yönelmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Usta Solak, bağcık, tabanlık ve ayakkabı boyası gibi malzemeler satarak ustalığın ikinci plana düştüğünü söylerken geçinmek için alternatif ürünler satmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.