Cihan Yıldırım’ın ON’u yayınlandı

Gazeteci-Yazar Cihan Yıldırım’ın dördüncü kitabı olan ON yayınlandı. Çalışmada 2004-2014 yılları arasında çektiği fotoğraflardan 104’ü yer alıyor.

Cihan Yıldırım’ın ON’u yayınlandı
27 Ağustos 2020 Perşembe 14:01

Gazeteci-Yazar Cihan Yıldırım aslen Yozgatlı… Tüm yaşamını Eskişehir’de geçirdi. 2003’ten beri gazetecilik yapan Yıldırım yaklaşık on yıl Anadolu Ajansı’nda muhabirlik yaptı. 2Eylül Gazetesi’nde ve Anadolu Gazetesi’nde dörder yıl yazıişleri müdürlüğü yaptı. Yıldırım, 1 Şubat 2019’dan itibaren eskisehir.net’te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Yıldırım’ın ilk kitabı 2016 yılında Dorlion Yayınları’ndan yayınlandı. Yıldırım, Bir Habersin isimli çalışmada mesleki anılarına yer verdi. 2018 yılında Eskişehir Ticaret Odası tarafından basılan ikinci kitabı olan Efsane Nasıl Doğdu’da Eskişehirspor’un kuruluş yıllarını ele aldı. 2019 yılında Dorlion Yayınları’ndan Anılar Yıkılmaz isimli çalışması basıldı. Bu kitapta yıkılan Atatürk Stadı’ndaki anıları bir araya getirdi. Yıldırım son olarak muhabirlik yaptığı dönemde çektiği fotoğrafları bir kitapta topladı. Yıldırım dördüncü çalışmasına ‘ON’ ismini verdi.

HAYATIN HER ALANINDAN KARELER

Yıldırım, kitabın önsözünde şu ifadelere yer verdi:

“Yıllar önce birileri bana “Bir gün fotoğraf kitabın olacak” deseydi elbette inanmazdım. Çünkü en az matematik kadar fotoğraf çekimine de uzaktım. Fotoğrafı seviyorum ama çekim konusunda sıkıntılıydım. Neyse ki haber fotoğrafçılığı denen bi şey var. Haber fotoğrafçılığı bana Türkiye çapında bir ödül bile getirdi. Fotoğraf ile yolculuğum 40 yaşından sonra başka bir hale dönüştü. Kırkından sonra ‘saklama’ özelliğim belki de herkes gibi daha güçlendi. Elinizde tuttuğunuz bu çalışma da bunun eseri. Muhabirlik boyunca çektiğim fotoğrafları bir kitapta toplamak istedim. Hayatın her alanından kareler… Düğünden, selden, bakan takibinden, eylemden, törenden, açılıştan, stattan… Yaklaşık 100 fotoğraf… Çoğu 2004-2014 yılları arasında çekildi. Muhabirlik yaptığım yıllar… Eskişehir’in 10 yılını görsel olarak ‘saklamak’ istedim. Buradaki fotoğrafların yüzde 99’u bana ait. Kendi çektiğim fotoğraflar… Bir iki tanesi mesai arkadaşlarıma ya da çalıştığım kuruma e-posta olarak gelmiş olabilir. Fotoğraf an’dır! Bir anınızı güzelleştirebildiysem mutluyum. Tasarım ve baskıda emeği geçen Fadime N. Yıldırım Soytürk ve Emre Korkmaz’a teşekkür ederim. Bu alanda yapılacak daha nitelikli çalışmalara ilham vermesi dileğiyle… “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.