Çiftelerliler cezaevinin kapatılmasını istemiyor

Çiftelerde yaşayan vatandaşlar, Çifteler Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun kapatılacağı iddiaları üzerine hareket geçti. İlçe sakinleri cezaevinin kapatılmaması talebiyle imza topladılar. Toplanan imzalar Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, AK Parti Genel Merkezi, CHP Genel Merkezi ve MHP Genel Merkezi’ne gönderildi.

Çiftelerliler cezaevinin kapatılmasını istemiyor
23 Temmuz 2018 Pazartesi 17:00

Çifteler’de yaşayan esnaf, kurumun kapatılması durumunda işlerinin olumsuz etkileneceği belirterek, imza kampanyası başlattı. Kampanya metninde;  “Çifteler ilçesi esnafı olarak Çifteler Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünün kapanacağını duymaktayız. Biz esnaflar olarak kuruma gıda malzemesinden temizlik malzemesine, kantin malzemesinden hırdavat malzemesine hükümlülerin ilacından kırtasiye malzemesine ulaşımına varasıya aklınıza gelecek tüm mal ve hizmetleri ihale usulü alıp bu malzemeleri tedarik edenlerdeniz. Üstelik bizden başka bu işleri yapan başka esnaflarda bu tür alışverişlerinden faydalanmaktadır. Kısacası cezaevinin mevcudu değişiklik gösterse de ilçemize yüksek bir getirisi bulunmaktadır. Ayrıca cezaevinde yatanların yakınlarının da ziyarete, görüşe geldiklerinde de Çifteler esnafına da maddi desteği bulunmaktadır. İlçemizde cezaevinin kapanması durumunda ilçe ekonomisine büyük darbe vuracağı, kurumdaki yaklaşık 50 çalışanında büyük çoğunluğunun Çiftelerli olduğu veya burada ikamet etmesi bize maddi ve manevi olarak destek sağladığından kurumun kapanması bizi olumsuz etkileyecektir. Mahkum ve ziyaret gelen mahkum yakınları ile kurum, kurum personelinin Çifteler ilçesinden ayrılması ilçede bulunan a’da z’ye kadar tüm esnafların maddi ve manevi zarar uğrayacağından Çifteler ’de bulunan ceza infaz kurumunun kapatılmasını istemiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.