ÇİFTÇİ FEHİME "TERMİK SANTRALE KARŞIYIM. BU PARTİ MESELESİ DEĞİL"

Alpu Ovası’nda yapılması planlanan termik santrale karşı olan çok sayıda Parti ve STK üyesi İsmet İnönü Caddesi’nde toplanarak Espark’ın çaprazında kalan meydana kadar yürüdü. Yürüyüşte iki kez emniyet güçlerinin barikat kurarak engellemeye çalıştığı grup toplanma yerine vardıktan sonra yapılan konuşmalar ardından dağıldı. Eyleme Gündüzler köyünde çiftçilik yapan Fehime Babadağ’ın konuşması damga vurdu.

ÇİFTÇİ FEHİME "TERMİK SANTRALE KARŞIYIM. BU PARTİ MESELESİ DEĞİL"
03 Mart 2018 Cumartesi 15:09

Termik santrale karşı basın açıklaması yapmak için bir araya gelen çok sayıda parti ve STK İsmet İnönü Caddesinde toplanarak Espark’ın çaprazında yer alan meydana kadar yürümek istedi. İki kez emniyet kuvvetlerinin yüyüşü engellemek istemesine karşın alana gelen termik santral karşıtları burada konuşmalarını gerçekleştirerek dağıldı.

BU İŞ PARTİ İŞİ DEĞİL

Konuşma yapmak için ilk isim Gündüzler Köyünden Fehime Babadağ oldu. Babadağ sözlerine şu şekilde başladı. Ben Gündüzler Köyü’nden Fehime Babadağ, çiftçilikle uğraşıyoruz. Bu termik santralin kurulmasını hiç istemiyoruz. Sizlerin yardımına çok ihtiyacımız var” termik santral karşıtlığının bir siyasi parti durumu olmadığını belirten Babadağ, “Alpu Ovası, Eskişehir’in en verimli ovası. O kadar verimli arazimiz var ki Eskişehir’in Ticaret Borsa’sını bizim ova destekliyor. Ama bir tane ziraat mühendisi bizi desteklemiyor. Ticaret Odası ve Sanayi odası duyduğuma göre “evet” diyorlar termik santrale. Bizlere sorun bakalım, biz ne zarar göreceğiz? Bu parti sorunu değil ben Ak Parti’ye en çok üye yapanlardan biriyim. Firmamın adı “Ak Tarım” bu halkımızın ekmek yediği bir mesele. Termik santral çok büyük zarar verir. Bulunan kömür çok kuvvetli bir kömür değil. Birkaç sene önce Eskişehir karabulutlar yüzünden görünmüyordu. Kütahya kömürü yüzünden. Yasakladılar Kütahya kömürünü. Biz istemiyoruz kömürlü termik santralı. Bizim ovamızın  o kadar güzel suları var ki: iki üç çeşit ürün alıyoruz. ama eğer bu olursa kolumuz kanadımız kırıldı yani. Bu iş Ak Parti, kara parti işi değil. Bu iş bizim geleceğimiz için. Termik santral yapmaya gelirlerse ben kendimi yakacağım. Vallahi yakacağım. Önlerine yatacağım kepçelerin” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.