CHP’nin doğru yaptığı

Soner Uçak yazdı...

CHP’nin doğru yaptığı
26 Eylül 2021 Pazar 13:10

Ülke bağrında yanan ateşi göstermek, aynı ateşi harlamak kadar, söndürme kabiliyeti olduğunu göstermek de mühim. CHP gençlere “bize başvurun” dedi. Önemlidir.

Eskişehir yerelinde içinde bulunduğu kaotik durumu, bireysel hedefler uğruna sığlaşan, sığlaşmasına rağmen boğuculuğu artan bulanık suları aşmanın yegane yolu, kendisini politik bir alana çekmesiydi, CHP’nin.

Bu alana giriş lokomotif olarak da mümkün, bir lokomotifin arkasına takılarak da. Maharet isimlerden ve aynı isimlerin gelecek kurgularından uzaklaşmak, mümkünse araya ciddi bir mesafe koymakta.

Ülkede öğrencilerin başlattığı barınamıyoruz hareketi kısa bir süre içerisinde öğrenci kenti olarak nam salan Eskişehir sokaklarında da kendisine yer buldu.

Eskişehir’e gelen binlerce öğrencinin barınamamak gibi en insani sorunlarını dillendirmek, siyasi bir sorumluluk olduğu kadar, Eskişehir CHP’sine kendisini politik bir zemine çekme fırsatı da sundu.

Dün alana çıkarak bir basın açıklaması ile hükümete seslenen CHP aylar sonra bu şehrin bir siyasi figürü olduğunu hatırladı ve hatırlattı.

CHP’nin yaptığı açıklama hükümete ciddi eleştiriler getirirken, gençlerin barınamama sorununa karınca kararınca bir çözüm sunuyor, adres olarak kendilerini gösteriyorlardı: Bize başvurun…

Bundan sonrası için daha kıymetli olan CHP Gençlik kollarının dört başı mamur bir iletişim plan ve programı ile Eskişehir’e gelen öğrencilere ulaşmak.

Davet önemli. Ancak CHP’nin gençleri bulmaları, kapıya kadar getirip, kapıyı açmaları mümkünse içeri sokmaları gerekiyor. Böyle bir tavır “kapımız herkese açık” ezberinin yavanlığından kurtaracağı gibi samimi bir çaba olarak takdir toplayacaktır.

Eskişehir CHP İl Örgütü politikleştikçe, kendisine siyasi sorumluluklar yükledikçe kişilerin gönlünü hoş tutma zorunluluğunun yükünden kurtulacak, şehrin güçlü bir siyasi figürü olarak şehirde kendisine yer açacaktır. Aksi halde; ayda yılda bir siyasi parti olduğunu hatırlayıp, belediye başkanlarının kurgu odası olma alışkanlığını sürdürürse değişen hiçbir şey olmayacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.