CHP’liler Yılmaz Hocayı tartışmaya açıyor

Soner Uçak yazdı...

CHP’liler Yılmaz Hocayı tartışmaya açıyor
05 Haziran 2023 Pazartesi 08:58

Kılıçdaroğlu’na en büyük zararı AK Parti’nin verdiği düşünülür.

Oysaki; AK Parti ve Erdoğan rakipti. Dolayısıyla oradan gelecek her söz, her hareket, her video, her tweet Kılıçdaroğlu’na oy vermeyi düşünen insanlar için suyu bulandıracak bir etkiye sahip değildi.

Ancak, başta CHP’li İmamoğlu’nun, ardından ittifak içerisindeki Meral Akşener ve kurmaylarının tavırları, söylemleri Kılıçdaroğlu’nun liderliğini hem millet ittifakına gönül verenler, hem de CHP’liler için tartışma konusu yaptı.

Tüm siyasi kariyerini kurduğu ittifak için ayaklar altına alan Kılıçdaroğlu kendi kurduğu yapı tarafından ince ince doğrandı.

Günün sonunda elimizde çok iyi bir insan, ama liderlik vasfı olmayan bir aktör kaldı.    

Oysaki; seçim sürecine kadar hemen hemen hepsi Kılıçdaroğlu’nu lider olarak görüp, arkasına ip gibi dizilmişti.

Yersiz, zamansız,  bilerek ya da bilmeyerek dozajı ayarlanmadan yapılan ittifak içi eleştiriler Kılıçdaroğlu’nu ana akım medyanın önüne attı.

İttifak içinde yükselen sesler medyada referans gösterilerek, Kılıçdaroğlu’nun liderliğinin sorgulanmasına neden oldu.

Unutmadan liderleri ne denli seven toplum olduğumuzu hatırlatayım.

Peşinen kazanıldığı düşünülen seçimler öncessinde Bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı pazarlığında Kılıçdaroğlu’nun liderliği satılığa çıkarıldı.

Sonuç ortada…

Şimdi sırada yerel seçimler var.

Geçtiğimiz gün hoca aday olacak mı yazılarında başı çeken bir gazeteci dostum ile sohbet ediyoruz.

Her dönem nasıl bu yazıyı yazmayı başarıyorsun diye sorunca.

“Bu tartışmayı başlatan CHP’liler oluyor” dedi.

Geçtiğimiz yerel seçimde perde arkasından kimseler duymasın diye anlatılanların, bu seçim öncesinde duyulması için ciddi bir gayret sergilendiğini ifade ediyor. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eskişehir’de alınan oy oranı bazı CHP’lilerde iştahını kabartmış olacak ki, Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak pazarlıkları el altından da olsa piyasaya sürülmeye başlamış.

Sonuç itibarı ile, CHP’nin pek çok zaferinde imzası bulunan Yılmaz Büyükerşen’in aday olacak mı olmayacak mı tartışmalarına dahli öyle AK Parti veya diğer rakipleri tarafından ortaya atılmıyor anlayacağınız.

Kazanıldığı düşünülen, ancak henüz gerçekleşmemiş bir seçim karşısında CHP’lilerin mevzi alma telaşının yansımalarını seyrediyoruz hep birlikte.

Hülasa, Büyükerşen ismi partiler üstü bir marka olması nedeniyle CHP’nin elini rahatlatacak en önemli isim.

Büyükerşen’i şimdiden tartışmaya açmak sadece Büyükerşen’in törpülenmesine değil, Büyükşehir belediyesinin de CHP için kaybına yol açabilir.

Politikada pazarlık kadar, bu pazarlığın zamanı ve şartları da büyük önem taşıyor, gözetilmemesi ağır faturalar çıkarabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.