banner536

CHP’liler iş dünyasının sorunlarını dinledi

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Eskişehir Sanayi Odası’nda düzenlenen “Birimiz Hepimiz; Eskişehir’iz” konulu istişare toplantısında iş dünyasıyla bir araya geldi. 

CHP’liler iş dünyasının sorunlarını dinledi
23 Mayıs 2024 Perşembe 15:12

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Eskişehir Sanayi Odası’nda düzenlenen “Birimiz Hepimiz; Eskişehir’iz” konulu istişare toplantısında iş dünyasıyla bir araya geldi. 

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda CHP’li isimler iş insanlarından gelen sorulara yanıt verdi. 

“90 BİN KİŞİLİK BÜYÜK BİR AİLE”

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Eskişehir Sanayi Odası’nın üyeleri ve çalışanları ile birlikte büyük bir aile olduğundan bahsederek, “ESO olarak sadece bin 500 üyemiz için çalışmıyoruz. Bizler üyelerimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte temsil ettiğimiz 90 bini aşkın insan için çalışıyoruz ve üretiyoruz. Topluma dönük bir Sanayi Odası vizyonumuzla, meslek komitelerimizin, üyelerimizin ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarını ortaya koyuyoruz. Burası sanayici odası değil, burası sanayi odası. Sadece sorun tespiti yapmıyoruz. Hazırladığımız raporlarla bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi de kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KALKINMA İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ”


Eskişehir'in kalkınması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kesikbaş, “Eskişehir’in kalkınmasının ancak tarımın, sanayinin, hizmetler sektörünün, belediyelerimizin, kamu kurumlarımızın, üniversitelerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin bütüncül bir yaklaşımla, ve işbirliği halinde çalışılmasıyla mümkün olabileceğinin farkındayız. Sorunları aşmanın tek bir anahtarı olduğuna inanıyoruz. Bu anahtar da iletişimdir. Kurumlar arası iletişimi yüksek seviyeye taşıyabilirsek, birçok sorunu birlik beraberlik içerisinde çözüme kavuşturabileceğimize inancımız tamdır” dedi. 


SANAYİCİLER SORUNLARINI AKTARDI


Açılış konuşmalarının ardından sanayiciler, sorun ve taleplerini milletvekillerine direkt olarak aktararak, beklenti ve çözüm yollarını değerlendirme fırsatı buldu. Toplantıda en çok konuşulan gündem maddeleri; Eskişehir’in trafik sorunu ve çevreyolu ihtiyacı, sanayide çalışacak nitelikli personel bulamama, kentsel dönüşüm, maden sektörü problemleri, havalimanının kullanılmaması, demiryolu ile limanlara bağlantıların olmaması, finansmana erişim ve yatırım sıkıntıları ile meslek liselerinin tercih edilmemesi gibi sorunlar oluşturdu.
CHP milletvekilleri sanayicilerin sorularını yanıtlayarak, Eskişehirli kimliğinde buluşarak, Eskişehir sanayisinin beklenti ve taleplerini çözüme kavuşturmak üzere kamuoyunda dile getireceklerini ve çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.