CHP’li Çakırözer Çifteler’de vatandaşı dinledi

Çifteler’in Körhasan Mahallesi’nde çiftçiler kendilerini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakrözer’e dert yandı. Çiftçiler artan girdi maliyetleri ve zamanına verilmeyen tarımsal desteklemelerden şikayetçi oldu.

CHP’li Çakırözer Çifteler’de vatandaşı dinledi
02 Ağustos 2021 Pazartesi 13:06

“ALIM GÜCÜ HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR”

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’in Çifteler ilçesini ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Çifteler İlçe Başkanı Şükrü Keser ve partililer ile ilçede kurulan semt pazarını ziyaret eden Çakırözer, pazarda tezgah açan esnafı ve alışverişe çıkan yurttaşları dinledi, kahveleri gezdi. Pazara çıkan Çiftelerli yurttaşlar pahalılıktan dert yanarken, pazarcı esnafı yurttaşın alım gücünün her geçen gün düştüğüne dikkat çekti.

KÖRHASANLI ÇİFTÇİLER VEKİLE DERT YANDI

Çakırözer, Çifteler’in en kalabalık nüfusa sahip mahallelerinden Körhasan Mahallesi’ni de ziyaret ederek, talep ve sıkıntıları dinledi. Çiftçiler kuraklık ve artan girdi maliyetlerinden dert yanarken, tarım desteklemelerinin zamanında ödenmemesini şikayet etti. Çiftçiler, “Elektriğe zam, mazota zam, gübreye zam yapılıyor ama destekler zamanında ödenmiyor. Üretiyoruz ama bir kilo buğdayla bir litre mazot alamıyoruz. Sadece 1 yıl içerisinde gübreye yüzde yüzün üzerinde zam yapıldı. Üretiyoruz, hasat zamanı ithal kararları çıkıyor. Çiftçi nasıl üretecek?” dedi.

Çiftelerli yurttaşları dinleyen CHP’li Çakırözer, yaptığı açıklamalarda, “Meclis çalışmalarımıza verilen aranın arından şehrin dört bir yanında parti emekçilerimizle çiftçilerimizi, emeklilerimizi, emekçilerimizi dinliyoruz. Her yerde sorunlar aynı. Emeklilerimiz, emekçilerimiz enflasyon altında eziliyor. Vatandaş artık çarşıya, pazara çıkamıyor. Artan girdi maliyetleri altında ezilen çiftçilerimiz zamanında ödenmeyen desteklerle daha çok mağdur edilirken, çiftçiler kuraklıkla mücadele veriyor. Eskişehirli çiftçilerimizin hakkının sonuna kadar takipçisi olacağız ” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.