CHP’Lİ ÇAKIRÖZER, 1 MAYIS GÖZALTILARINA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sosyal medya hesabından 1 Mayıs gözaltılarına tepki gösterdi. Çakırözer, “Böyle bir günde emekçi temsilcilerinin gözaltına alınmasını kınıyorum” dedi.

CHP’Lİ ÇAKIRÖZER,  1 MAYIS GÖZALTILARINA TEPKİ GÖSTERDİ
01 Mayıs 2020 Cuma 16:21

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda Taksim’e yürümek isteyen DİSK’in yöneticilerine polis müdahale etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 15 sendika yöneticisi gözaltına alındı. CHP Milletvekili Çakırözer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu gözaltılara tepki gösterdi.

Çakırözer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Salgına, eşitsizliğe, adaletsizliğe rağmen; aydınlık bir ülke umuduyla alın terini, emeğini ortaya koyan herkesin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun. Böyle bir günde emekçi temsilcilerinin gözaltına alınmasını kınıyorum. Sendikacılar derhal serbest bırakılsın.”


“ASLINDA BOZUK OLAN BU DÜZENİNİZ”

Gözaltılara bir tepki de CHP İl Başkanı Recep Taşel’den geldi.  Taşel, yaptığı açıklamada, Kamu düzeni, pandemi varken fabrikada, madende, lojistikte, inşaatta, tersanede işçiler çalıştırılırken bozulmuyor. Sembolik katılımla #Yaşasın1Mayıs sloganı atarken bozuluyor. Aslında bozuk olan bu düzeniniz!” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İstanbul Valiliği, gözaltına alınan DİSK yöneticilerinin, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldığını duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.