CHP’li başkandan işçilere yüzde 42’lik rekor zam

Alpu ilçe Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı arasında 2020-2022 yılı Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre işçilerin aylık ücretlerine ilk bir yıllık süre için yüzde 42’lik gibi rekor bir zam yapılırken, ikinci yıl için yüzde 15 zam yapılmak üzere anlaşmaya varıldı.

CHP’li başkandan işçilere yüzde 42’lik rekor zam
01 Nisan 2020 Çarşamba 15:07

Eskişehir CHP’li Alpu ilçe Belediye Başkanı Gürbüz Güller ile Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Recep Moripek, 2020-2022 yılı arasında işçilere verilecek olan zam oranında anlaşmaya vardılar. Belediye başkanı ve sendika başkanı arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nde işçilere ilk bir yıl için yüzde 42, ikinci yıl için ise yüzde 20 zam yapılması kararlaştırıldı. 

EN BORÇLU BELEDİYEDEN REKOR ZAM

31 Mart yerel seçimlerinde belediyeyi AKP’den 50 milyon liralık bir borçla devir alan ve borçlar nedeniyle zor günler geçiren CHP’li Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Toplu İş Sözleşmesi’nde işçilere yüzde 42’lik gibi rekor bir zam yaptı. Alpu ilçe Belediyesi’nde belediye başkanı ile sendika başkanı arasında uzun süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi mutlu son ile bitti. Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller’in makam odasında düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi İmza Törenine; Alpu ilçe Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Belediye-İş Sendikası Eskişehir İl Şube Başkanı Ahmet Recep Moripek ve belediye personeli katıldı. İmzalanan sözleşmeye göre işçilerin aylık ücretlerine ilk bir yıllık süre için yüzde 42, ikinci yıl için ise yüzde 15 maaş zammında anlaşmaya varıldı.

HAKKINI VERMEK BOYNUMUZUN BORCU

Yapılan İmza töreninde konuşan Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, “İşçilerimizin alnının teri kurumadan hakkını vermek boynumuzun borcudur. Beraberce mesai yaptığımız işçi kardeşlerimize gerek maaşlarında gerekse sosyal haklarında iyi oranda artış yaptık. İşçi kardeşlerimizin endişelerini çok büyük oranda giderdiğimize de inanıyorum. Çalışanlarımızın daima yanında olduğumuzu ifade ediyorum” dedi

EN UFAK PÜRÜZ YAŞAMADIK

Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Recep Moripek de belediyede çalışan işçiler için güzel bir zam oranı aldıklarını ifade ederek, “Yapmış olduğumuz sözleşmede işçi arkadaşlarımızın maaşlarına ilk yıl yüzde 42 zam, ikinci yıl yüzde 15 zam yapılmıştır. Görüşmeler sırasında en ufak bir pürüz yaşanmamıştır. Karşılıklı anlayış ve diyalogla tatlı sona ulaşılmış olup, prosedür tamamlanmıştır. İşçisinin emeğinin karşılığını vererek hakkını gözeten, halkıyla işçisiyle el ele gönül gönüle olan sosyal belediyeciliği en iyi şekilde yapan başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.