CHP’li Arslan: Eskişehir’in çıkaracağı milletvekili sayısı 7 den 6 ya düşüyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2021 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları'na göre Eskişehir, 2021 yılında 898 bin 369 kişilik nüfusa sahip oldu. Rakamları değerlendiren CHP Meclis Üyesi İbrahim Arslan Eskişehir milletvekili sayısının bu rakamlara göre 7’den 6’ya düştüğünü belirtti.

CHP’li Arslan: Eskişehir’in çıkaracağı milletvekili sayısı 7 den 6 ya düşüyor
07 Şubat 2022 Pazartesi 17:35

Arslan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

TÜİK’in 2021 yılı il nüfus verileri ve Milletvekili seçim kanununa göre 2022 yılında yapılacak Milletvekili seçiminde Eskişehir’in çıkaracağı milletvekili sayısı 7 den 6 ya düşüyor! Denizli ve Muş 1 milletvekili azalırken, Bayburt,Antalya ve Tekirdağ ise 1 milletvekili .fazla çıkarıyor. Diğer illerde ise dağılım değişmiyor.2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu sonrası kabul edilen kararla TBMM üye sayısı 550'den 600 vekile çıkarılmış, daha önce 6 milletvekili çıkarabilen Eskişehir bu seçimle beraber 7 milletvekili çıkarmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.