CHP’den tarım zirvesi

Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi, CHP tarafından İstanbul’da düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı. Zirvede konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İlk yapacağımız iş, ilk bir haftada, çiftçinin ister bankalardan ister tarım kredi kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini ilk bir haftada sileceğiz. Bitti. Faiz yok, anaparayı da makul bir şekilde alacağız" dedi.

CHP’den tarım zirvesi
30 Eylül 2021 Perşembe 18:44

Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi, CHP tarafından İstanbul’da düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne katıldı.

CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde Odunpazarı Belediyesi olarak Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmaları tanıttıklarını ifade eden Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt “Arıköy, Solucan Gübresi Üretim Tesisi, boş arazileri tarıma kazandırma projesi gibi öncü projelerimizi fuardaki standımızda katılımcılara anlatıyoruz” derken, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Tepebaşı Belediyesi her zamanki gibi bu organizasyonda da yerini aldı. Hakikaten hem belediyeler hem de vatandaşlarımızdan büyük bir katılım söz konusu. Gerçekten bu son 20 yılda iktidarın tarımı önemsememesi, yanlış politikaları neticesinde, tarımdaki girdilerin de yükselmesi ile üreticilerimiz çok zor bir duruma geldi. Tepebaşı Belediyesi olarak biz küçük üreticimize odaklandık, onlara destek verebilmek adına çalışmalar yaptık. Mesela kadın üreticilerimize çilek fidesi desteğimiz oldu. İlk olarak 30 bin adet dağıtmıştık. Çok bereketli ürün alımları sağlandı. Kadın üreticilerimiz yetiştirdikleri çilekleri Eskişehir dışına bile gönderiyor. Çok kaliteli ürün elde ettiler. Ayrıca Kadın Üretici Ürün Satış Noktamız, 3 ayrı yerde hizmet veriyor. Sağladığımız destekler ile kırsal mahalle sakini kadınlarımız aile bütçelerine destek oluyor. Vatandaşlarımız da kaliteli ve doğal ürünlere ulaşmış oldu. Öte yandan Bütünşehir Yasası ile belediyemize geçen Sakintepe Soğuk Hava Deposu vardı. Sakintepe Soğuk Hava Deposu’nu küçük üreticilerimizin ücretsiz olarak hizmetine sunduk. Bu sayede ürünlerini muhafaza ederek koruyorlar. Şimdi bu merkezimizin soğutmada kullandığı elektriği kendisinin güneşten üretmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bir de iki kırsal mahallemizde, Gündüzler ve Yakakayı’da güneş panelleri ile enerji üreterek hayvansal sulama sağlıyoruz. Güneş enerjisi ile yer altı suyunu çıkararak hayvanların susuz kalmasını önlemiş oluyoruz. Yine Geleneksel Küçükbaş Çoban Festivali gibi etkinliklerimizi de burada tanıtıyoruz. Tepebaşı Belediyesi olarak gerek tarım gerekse hayvancılığın önemini çok iyi biliyoruz. Bu önem doğrultusunda üreticilerimize destek olmaya, kırsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Kılıçdaroğlu: Düzeni Değiştireceğiz

Bir arkadaşımız dedi ki, ‘Ülkeyi yöneten iktidarın tarım politikası yok.’ Bir politikanın olması için önce bir planlama olması lazım. Eğer bir planlamanız yoksa zaten bir politikanız olamaz. O nedenle politikası olmayan bir siyasal iktidarın tarımı bu hale getirmesini de doğal karşılamak lazım. Sıkıntıyı çiftçiler çekiyor. Ben bir sıkıntı çekiyor muyum? Hayır, benim aylığımı da zaten çiftçiler ödüyor. Vergi ödüyorsunuz her biriniz, hak ettiğiniz desteği alamıyorsunuz, o destek başka yerlere gidiyor. O zaman yapmamız gereken, var olan düzeni değiştirmektir. Bu düzeni değiştirmek için de çiftçisi, işçisi, emeklisi, taşeron işçisi hepimizin bir araya gelmesi lazım ve düzeni değiştirmesi lazım. Düzeni kimden yana değiştireceğiz? Halktan, üretenden, alın terinden, çalışandan yana değiştireceğiz. Havadan malı götürenlerden yana var olan düzeni değiştirmek bizim elimizde. Eğer varsanız biz hazırız, beraber bu düzeni hep beraber değiştireceğiz.

Kılıçdaroğlu: Dersimize çalışıyoruz

Ne yapmalıyız? İnşallah iktidar olacağız, bütün bu çalışmalar, aslında dersimize ne kadar iyi çalıştığımızı gösteriyor. Her santimini, olayı, gübresinden tutun elektriğine kadar neyin ne olması gerektiğini biliyoruz. Bütün veriler elimizde var, sadece Türkiye’nin değil dünyanın verileri var. Demek ki dersimize çalışıyoruz. Bunun uygulamalarını yerel yönetimlerde yapıyoruz. Bütün belediye başkanlarımız olağanüstü başarıların altına imza atıyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.