CHP’DE GÜNDEM KARACAN’IN ARSASI VE ESSTORE

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel AK Parti Genel başkan yardımcısı Harun Karacan’ın arazisi ve Volkan Doğan’a ait olduğu iddia edilen Esstore ilgili açıklamalarda bulunarak sorular yöneltti.

CHP’DE GÜNDEM  KARACAN’IN ARSASI VE ESSTORE
19 Ekim 2017 Perşembe 11:34

CHP İl Binasında yapılan basın toplantısında konuşan Sallarel,Sadece bizim değil, Eskişehir kamuoyunun da merak ettiği ama hala cevap alamadığımız konuları tekrardan yenileyerek AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Harun Karacan ve AKP Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ile ilgili konuları sizlerle ve Eskişehir kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

“Karacan rant mı sağlamaya çalışıyor”

AK Parti genel Başkan yardımcısı Harun Karacan’a rant sağlamaya mı çalışıyor sorusu ile yüklenen Sallarel, “AKP Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın az gelişmiş konut alanı niteliğinde ki arsasını akaryakıt ve servis istasyonu alanı yaptırmak istediğini fakat uzun zamandır Büyükşehir Belediyesi Meclisinin hiçbir akaryakıt istasyonu talebine onay vermediğini ve geri çevirdiğini biliyoruz. Fakat bu talepleri geri çeviren İmar Komisyonu Sayın Karacan’nın bu isteğini görüşmeye alıyor. Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu 7 üyeden oluşuyor. Bu komisyon toplantısına AKP’li İmar Komisyonu Başkanı Tuncer Köküer katılmıyor. Diğer 2 AKP üyesi ve CHP komisyon üyelerinin imzaları olmadan komisyon sadece 2 AKP’li üyenin imzasıyla konuyu meclise taşıyor. Ayrıca AKP meclis üyelerinin 1. Grup Başkanı Ahmet Yapıcı mecliste ki oylama öncesi konuya tepki gösterek meclis salonunu terk ediyor. Şimdi biz tekrardan sormak istiyoruz. Sn. Karacan AKP Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra bu konu ile ilgili meclis üyelerini baskı altına alarak kendisine ait konut alanını ticaret alanına çevirerek arsasının değerini bir günde 40 kat artırarak buradan rant mı sağlamaya çalışıyor? Sn. Karacan’nın arsasının yanında ki arsa sahibi de parselinin ticaret alanı olmasını istese AKP meclis üyeleri bu duruma ne cevap verecekler. Belediye yönetiminin konuyla ilgili bölgede akaryakıt istasyonu ihtiyacı bulunmaması, alanın yer itibari ile trafik yoğunluğunu arttıracak telafisi güç trafik kazalarına ve can kayıplarına sebep olacak olması, salt bir kişinin mülkiyetinde diye çevresinde ki konut alanlarını da etkileyecek şekilde ticaret alanı statüsü kazanmasının kamu yararına aykırıdır demesine rağmen bu ısrar neden yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ın Eskişehir halkına yararı olan her projesi engellenirken AKP Genel Başkan Yardımcı Harun Karacan’nın özel isteklerinin mecliste görüşmeye alınması politikalarının halkın yararına değil kendi kişisel menfaatleri uğruna yapıldığı gösteriyor” dedi.

“Doğan’a hakkımı helal etmiyorum”

Esstore’u işlettiği yönünde iddialar ile gündeme gelen Volakn Doğan’ı da eleştiren Sallarel, “AKP Genel Başkan Yardımcısının izinden giden AKP İlçe Başkanı Volkan Doğan’a Esstore ile ilgili sorduğumuz soruları tekrardan soruyoruz. Eskişehirspor’un bu zor günlerinde kulüp için ciddi bir gelir kaynağı oluşturacak olan Esstore’u Volkan Doğan’ın işleterek buradan ciddi bir rant sağlayarak Eskişehirspor üzerinden paralar kazanması doğrumudur.  Eskişehirspor yönetiminin Esstore’u kendisinin işletmesini Eskişehir kamuoyunun bildiği halde sözde Eskişehirspor sevdalısı gözüken Volkan Doğan’ın Esstore’u kulüp yönetimine devretmek için çok yüksek paralar istediği doğrumudur. Eğer doğruysa Volkan Doğan Eskişehirspor taraftarının yüzüne nasıl bakıyor. Ben Esstore’dan aldığım Eskişehirspor formasının parasını bir Eskişehirspor taraftarı olarak Volkan Doğan’a helal etmiyorum. Sürekli Eskişehirspor’a yardım yapıyormuş gibi gözükenlerin bu zor günlerinde Eskişehirspor üzerinden rant sağlamaları ve Eskişehirspor üzerinden kazanç sağlamalarını kamuoyunun takdirine bırakıyor, en kısa zamanda sorularımıza net bir şekilde Eskişehir halkı adına cevap beklediğimizi belirtiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.