CHP’de adayı ne belirleyecek

CHP’de Eskişehir Büyükşehir adayının kim olacağı merakla bekleniyor. CHP Genel Merkezi Eskişehir’i genel kurulun hesaplaşma alanlarından biri olarak görür ise Kazım Kurt ön plana çıkıyor.

CHP’de adayı ne belirleyecek
29 Aralık 2023 Cuma 15:26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için İstanbul, Ankara, Aydın dışındaki mevcut başkanlar için “memnuniyet anketi” yapıp kararı ona göre vereceğini açıklamıştı. Ancak aradan geçen onca süreye rağmen Eskişehir ile ilgili yapılan anket doğrultusunda adım atılmadı. Öte yandan herhangi bir anketin yapılıp yapılmadığı ise muamma. Edinilen bilgilere göre CHP genel merkezinin elinde Eskişehir ile ilgili anket var. Ancak bu anketin aday belirleme sürecinde şimdilik çok dikkate alınmadığı da gelen duyumlar arasında.

Kurt kolları sıvadı

TV 100’de CHP’ye yakın gazeteci Barış Yarkadaş’ın CHP’nin Eskişehir Büyükşehir adayının Kazım Kurt olacağını ifade etmesi üzerine Kazım Kurt “Partimin vereceği her göreve hazırım” diyerek, büyükşehir adaylığına çok da uzak olmadığını gösterirken seçim çalışmalarına başladı. Kurt, Eskişehir’in değişik mahalle ve sokaklarında çektiği videolar ile halka hitap ediyor.

Büyükerşen ve Ataç ne yapacak?

CHP’nin Eskişehir’deki iktidarının baş mimarı olan Yılmaz Büyükerşen henüz ses çıkarmış değil. Büyükerşen uzunca bir süredir aday olup olmayacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşmazken yerel seçimlerde takınacağı tavır CHP açısından kritik önem taşıyor. Öte yandan Tepebaşı’nnın rakipsiz ismi Ahmet Ataç ise büyükşehir adaylığı için Yılmaz Büyükerşen’in vereceği kararı beklediği biliniyor. Ataç’ın yakın çevresi ise genel merkezin önünde yer alan ankete güvendiklerini ifade ediyor.

Anketler başka hesaplar başka

Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç, genel merkezin anketlerden çıkan sonuçlara göre hareket etmesi halinde yeniden aday olacağı, genel kurultay defterlerinin karıştırılması halinde ise büyükşehir adayı yapılmayacakları genel görüş olarak CHP kulislerinde geziniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.