CHP'lilerden termik santral protestosu

CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları üyeleri, Eskişehir’e yapılması planlanan kömürlü termik santrale dikkat çekmek eylem yaptı. Santralin kurulacağı Beyazaltın Mahallesi’ne giden kadınlar, projenin iptal edilmesi için çağrıda bulundu.

CHP'lilerden termik santral protestosu
20 Kasım 2018 Salı 17:00

CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, Eskişehir’e yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı olduklarını belirterek, “Kurulmak istenen kömürlü termik santral ihalesi bugüne kadar 5 kez iptal edildi. Bizler davanın ertelenmesini değil iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

-Yaşam hakkı elimizden alınacak-

Termik santralin toprak, su ve hava kirliliğine sebep olacağına dikkat çeken Yeşildal, “Santral 35 yıl işletmede kalırsa yol açacağı hava kirliliği sebebiyle 3 bin 200 kişinin ölümüne neden olacak. Yılda ortaya çıkaracağı 2 milyon ton kül ve 10 bin ton kükürtlü tarım alanlarını yani gıdalarımızı zehirleyecek. Yılda 2 bin olimpik havuza eşdeğer su kullanarak, su kaynaklarımız üzerinde baskı oluşturacak. Anayasamızın 56. Maddesi uyarınca herkes için garanti altına alınan sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı insanların elinden alınacak” dedi.

-Bir kez daha gözden geçirilsin-

Yeşildal, geçmişte Eskişehir’e örnek gösterilen Çanakkale Çan Termik Santrali’nde yaşanan patlamayı hatırlatarak, “Tüm bu olumsuzlukları vatandaşların bir kez daha gözden geçirmesini istiyoruz” dedi.

-Karbon salınımı 6 katına çıkacak-

Dünyada yüksek karbon salınımlı enerji üretimi azalmaktayken Türkiye’de buna karşın artış görüldüğüne vurgu yapan Yeşildal, “Bir yılda Eskişehir’de trafiğe kayıtlı tüm araçların açığa çıkardığı karbon emisyonunun 6 katına sebep olacak santral, yaratacağı hava kirliliğinin yanı sıra iklim değişikliği ile mücadele konusunda da ülkemizi zora sokacaktır” ifadelerini kullandı. 

-Israr edilmesinin altında başka nedenler mi var?-

Yeşildal, alternatif olarak yenilenebilir, çevre dostu enerji tesisleri kurmak yerine, kömürlü termik santralde ısrar edilmesinin altında başka nedenler mi olduğunu sorarak, “Alpu Ovmıza büyük zarar verecek bu santrali yaptırmamak için tüm Eskişehirlileri tek yürek olup her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.