CHP'LİLERDEN 19 MAYIS KUTLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü, Vilayet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koydu.

CHP'LİLERDEN 19 MAYIS KUTLAMASI
19 Mayıs 2018 Cumartesi 13:20

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Örgütü 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk koydu. CHP Belediye Başkanları, Millervekili adayları, İlçe ve İlçe yönetcileri ve partililerin katıldığı programda konuşan CHP İl Başkanı Rabia Akman, gençliğin Atatürk'ün gösterdiği hedeften ayrılmayacağını söyledi.

"Bu tarih sadece Milli Mücadele’nin başladığı tarih değil Ulu Önder Atatürk’ün bilgisizliğe, geri kalmışlığa, çağdaşlığa açmış olduğu savaşın da başlangıç tarihidir." diyen Akman şöyle devam etti: "Gelecek ancak tarihi iyi bilerek, doğru yorumlanabilir. Milli Mücadele ruhunu ve atamızın yadigarı Cumhuriyet kazanımlarını iyi bilmek her Türk gencinin birincil görevi ve sorumluluğudur.

Mustafa Kemal Atatürk, ‘Biz Cumhuriyeti kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.’ Sözleri ile bağımsızlığın ve demokrasinin bayrağını taşıma ve göklere yükseltme görevini gençlere vermiştir. Geleceğin gençlerin elinde şekilleneceğine ve Türk Milleti’ni ileri götürecek olanın gençlerin fikirleri olduğuna inancı sebebi ile bu özel günü onlara armağan etmiştir. Bu onun gençlere duyduğu sevginin ve güvenin göstergesidir.

Geleceğimizin güvencesi ve umudu olan gençlerin bugünkü durumuna baktığımızda kötü ekonomi, işsizlik, atama sorunu ve sınavlar içinde kaybolduklarını görüyoruz. Gençler sorunlar içinde boğuşmamalı, her türlü maddi manevi imkan içerisinde ülkelerine faydalı birer birey olarak kendilerini geliştirme imkanı bulmalı ve ülke yönetiminde söz sahibi olabilmelidirler. Biz inanıyoruz ki gençler, 19 Mayıs 1919 ruhunu yaşatmaya ve kendine pusula olarak görmeye devam edecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.