CHP'li vekiller Toprak bebek için Bakan Koca'nın kapısını çaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin ile birlikte SMA Tip 2 hastası olan Toprak Yavaş ve tüm SMA hastası çocukların sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.

CHP'li vekiller Toprak bebek için Bakan Koca'nın kapısını çaldı
15 Temmuz 2021 Perşembe 13:36

Bakan Koca ile görüşen Çakırözer ve Süllü: "Yavrularımız için zaman daralıyor, Türkiye'de tedavi bir an önce başlatılsın" dedi.

Sağlık Bakanlığı ile ilaç şirketi arasında uzlaşmanın sağlanamaması nedeniyle yüzlerce çocuğun yaşama tutunmak için kampanyalar başlattığına dikkat çeken CHP’li vekiller sosyal devlet ilkesi gereği bu ilaca ulaşımın sağlanması gerektiğini söyledi.

Eskişehirli SMA hastası Toprak için her alanda mücadele etmeye devam ettiklerini söyleyen Çakırözer ve Süllü hem aile ile hem de gönüllüler ile iletişim halinde olduklarını belirterek “Söz konusu ilaca Sağlık Bakanlığı onay vermediği için; yurtdışında tedavi görmek için başlatılan kampanyaların sayısı her geçen gün artıyor. Duyarlı vatandaşlarımız, sanatçılarımız, iş dünyası bu kampanyalara destek oluyor. Ama Toprak’ın hem de Türkiye’nin dört bir yanında tedavi bekleyen yüzlerce çocuk için ilaç firması ve bakanlık arasında uzlaşının sağlanması gerekiyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri olarak Hatay Milletvekilimiz Av. Suzan Şahin eşliğinde, Sayın Bakanımızı ziyaret etti. Ailelerin taleplerini bir kez daha ilettik. 36 ülkede kullanımda olan bu ilacın Türkiye’de de devlet güvencesi altında kullanımı sağlanması gerektiğini belirttik.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.