CHP'li Süllü: Eskişehirli mağdur

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, İstanbul ya da Ankara’ya yolculukta YHT’yi kullanmak isteyen Eskişehirlilerin, kontenjan kısıtlaması ve seferlerdeki yetersizlik nedeniyle mağdur olduğunu savundu.

CHP'li Süllü: Eskişehirli mağdur
04 Temmuz 2022 Pazartesi 12:09

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Süllü,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi.  Eskişehirlilerin haftalar öncesinden bilet arayışına girdiğini ve bilet bulamadığını savunan Süllü, “YHT sefer sayılarının ve yolcu kontenjanının azaltılarak hızlı trenden yararlanma hakkımızın kısıtlanmasını kabul etmiyoruz” dedi.  Tren yollarının kavşak noktasında bulunan Eskişehir’de yaşanan bu sıkıntının bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen Süllü şunları söyledi: “Tren yollarının kavşak noktası olan Eskişehir, tarihsel ve kültürel özelliğiyle demiryolu ulaşımının yoğun talep gördüğü bir şehirdir. Özellikle, Covid-19 küresel salgını ile başlayan süreçte Eskişehir’den hareket eden ve sadece Eskişehir’e ulaşan YHT seferleri azaltılırken, Ankara ve İstanbul trenleri için de kontenjan azaltımı gerçekleşmiştir. Eskişehir’den Ankara ve İstanbul yönüne gitmek isteyenlerin bilet bulması neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımız, daha maliyetli ve zaman açısından uzun süren karayoluna mecbur edilmektedir. Hızlı tren seferlerinde şehrimize ayrılan kontenjan yetersizliğinin yanı sıra, sefer saatleri de sorunludur. Mutlaka bir gece seferi eklenmeli; kontenjan ve seferler gözden geçirilerek yaşanan mağduriyete son verilmelidir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep Habuk - 2 yıl önce
Şehri düşünen vekil;şehrindeki lokomotif ve tramvay üreten fabrikasına sahip çıkar.EBB de Tramvay setleri neden dışarıya verilirken şehir aklınıza gelmiyor mu?