CHP'li Arslan'dan yeni anayasa çıkışı: Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını savunan bir anlayışla, masaya asla oturulamaz!

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan yeni anayasa tartışmalarına ilişkin paylaşımda bulundu. Arslan, “Ekonomiden sosyal hayata ülkemizin meselelerinin çözümü yeni bir anayasayla değil, ancak bir erken seçimle mümkündür!” dedi.

CHP'li Arslan'dan  yeni anayasa çıkışı: Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını savunan bir anlayışla, masaya asla oturulamaz!
11 Mayıs 2024 Cumartesi 22:42

Yeni anayasa tartışmalarına yaptığı paylaşım ile katılan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, mevcut anayasanın yapılan değişiklikler ile “AKP anayasasına” dönüştüğünü belirterek, şu ifadelere yer verdi:

Yedi kısım 177 madde ve 16 geçici maddeden oluşan mevcut anayasa, bugüne kadar 12’si AKP döneminde olmak üzere 20 kez değiştirilmiş, bu değişikliklerde anayasanın başlangıç metni ile 177 maddesinin 120’si ve geçici maddelerinin 6’sı; yine 125’i AKP döneminde olmak üzere tam 184 kez değiştirilmiştir.(Bazı maddeler birden fazla kez)

Mevcut anayasayı askeri faşist cunta yaparak halka onaylatmıştır, doğrudur!

Fakat yukarıda sunduğum veriler ışığında; yapılan değişikliklerle bu anayasa 82 darbe anayasasından, AKP anayasasına evrilmiştir!

AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan yaptığı bir değerlendirmede, yeni anayasanın ekonomiden, sosyal hayata, ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracağını ifade etmiş!

O zaman soralım!

AKP başta olmak üzere iktidarın diğer ortakları MHP-BBP-HÜDAPAR ve DSP’nin yetkilileri;

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.