CHP İl Başkanı Yalaz: Eskişehirli büyük ölçüde kararını vermiş durumda

CHP İl Başkanı Yalaz, AK Parti’nin adayı Hatipoğlu’nun Eskişehir’i ve belediyeciliği bilmediğini savunarak, “Bu iş beceri gerektirir” dedi.

CHP İl Başkanı Yalaz: Eskişehirli büyük ölçüde kararını vermiş durumda
07 Mart 2024 Perşembe 12:41

CHP İl Başkanı Talat Yalaz,  yerel seçimler için iddialı konuşurken, AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatipoğlu için sert ifadeler kullandı. Yalaz, “Eskişehir CHP’nin kalesi midir?” sorusuna  “CHP’nin kalesiyiz diyemeyiz. Yerel ile birlikte genel seçimlere de bakmak gerekiyor. Ancak son bir kaç seçimin sonucuna baktığımız zaman kalesi olma yolunda ilerliyor” diyerek yanıt verdi.

“İLÇELERDE SÜRPRİZ BEKLİYORUZ” 

Yerel seçimlerde ilçelerde sürpriz beklediklerini, ellerindeki belediyeleri koruyarak yeni ilçeleri kazanacaklarını söyleyen Yalaz, “Bu dönem İnönü, Çifteler ve Beylikova’yı rahatlıkla alabileceğimizi düşünüyoruz. Günyüzü’nde de iddialıyız. Önümüzdeki dönem ilçelerimizin çehresi değişmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

“FABRİKA YÖNETMEYE BENZEMEZ”

AK Parti’nin adayı Hatipoğlu’nun Eskişehir’i ve belediyeciliği bilmediğini savunan Yalaz, şunları söyledi: “Hatipoğlu hem belediyecilik deneyimine hem de siyasi bir geçmişe sahip değil. Bu iş sadece belediyecilik deneyimi gerektirmez aynı zamanda siyasi bir birikim, insan yönetme becerisini de gerektirir. Siyaset yapmak fabrika yönetmekle aynı şey değildir. Sahadan aldığı sonuçlara göre saldırgan ve suçlayıcı bir dil kullanıyor.  Mağduru oynuyor.” 

“VALİLİĞİ YALANLIYOR”

Hatipoğlu’nun kullanma suyu ile ilgili ortaya attığı iddiaların gerçek dışı olduğunu savunan Yalaz,  “Su kullanılamaz” diyor, Valiliğin raporu var. Bunlar basit ithamlar. Türkiye’de marka olan bir şehri yönetmeye talip olduysanız, hele de bir iktidar partisinin milletvekiliyseniz su ile bilgilileri iyi bileceksiniz. “Sağlıksız, kullanılamaz” ithamlarını neye dayandırıyorsunuz? Valiliği yalanlıyorsunuz” dedi.  

“ESKİŞEHİRLİLER KARARINI VERMİŞ”

Sahada seçimlerle ilgili anket çalışmaları yapıldığı ve gelen verilerin umut verici olduğunu belirten Yalaz, “Eskişehirli büyük ölçüde kararını vermiş durumda. 2019’u değerlendirirken, belediyecilik eksenli bir değerlendirme yapılıyor. 2019’daki ekonomik durumla şuan ki ekonomi aynı değil. Arada uçurum var. Ortamdan bir umutsuzluk ve karamsarlık var. Çocuklar yatağa aç giriyor. Bize ne telefonlar geliyor, belediye iş müracaatlarında öyle insanlarla tanışıyoruz ki içimiz parçalanıyor. Bunların seçime yansıması olacak. Üç belediyemizde de bütçelerin çoğu sosyal yardımlara ayrılıyor” dedi. 

“SOKAK BAŞKANLARI DESTEKLİYOR” 

Sahada Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlarına karşı ciddi bir teveccüh olduğunu söyleyen Yalaz, “Tepebaşı için karşımızda iddialı bir aday yok. İnsanlar Ahmet başkanı içselleştirmişler. Yaptıklarını takdirle karşılıyorlar. Samimiyetini ve duygusal yakınlığını seviyorlar. Tepebaşı’nda seçimi rahat bir şekilde kazanacağız. Yaptığımız araştırmalarda bunu gösteriyor. Odunpazarı’nda da yine sıkıntımız yok. Kazım başkan çok güzel işler yaptı.  Şeffaf bir belediyecilik sergiledi.  Sokakta yaptığımız çalışmalarda Kazım başkana karşı bir teveccüh var. Sokak ‘azım başkan, Ahmet başkan, Ayşe başkan’ diyor” ifadelerini kullandı.  

“SOL DA OYLARI BÖLEMEZ” 
DSP’den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan Garip Yıldırım için “solda oyları böler mi” gibi bir endişeleri olmadığından bahseden Yalaz, “Çok cüzi bir oy alabilirse alır, o da sonuca etki etmez. Yerel seçimlerde seçmen kazanabilme ihtimali olan adaya daha yakındır” dedi.  

“İYİ PARTİLİLER GEREKENİ YAPACAKTIR”

İYİ Parti seçmeninin, Hatipoğlu’nun kazanmaması için gereken iradeyi ortaya koyacağını söyleyen Yalaz, “İYİ Parti seçmeninin tavrı net…Nebi beyin AK Parti’ye geçmesini bir ihanet olarak görüyorlar ve bu seçimi Nebi beyin kazanmaması için fırsat olarak değerlendiriyorlar” diye konuştu. 


“ESKİŞEHİLİLERİN İÇİ RAHAT OLSUN”

Seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanması gereken çalışmaları tamamladıklarının bilgisini veren Yalaz, “Sandık eğitimlerimize başladık. Her sandıkta bir adamımız olacak. Bütün sandık görevlilerimizi YSK’ya bildirdik. Avukat örgütlenmemizi yapıyoruz. Sandık güvenliği konusunda Eskişehirlilerin içi rahat olsun. Hem nitelik hem de nicelik olarak hazırız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan köse - 2 ay önce
HDPKK'nın koltuk değneği olan CHP'nin il başkanı senin lâf kalabalığından başka neyin var
Avatar
Hüseyin - 2 ay önce
Afyonkarahisar chp bb adayı sayın Burcu Köksal hanım gibi ellerinde 50 bin Şehitimizin kanı olan marksist leninist şimdi emperyalistlerin 100 $lık köpekliğini yapan pkkitlerinin kravatlı tayyörlü temsilcileri demlilere laf söyleyin hiç bir zaman chpye vermediğim oyu vereyim hodri meydan
Avatar
Harun M - 2 ay önce
Belediyecilik tecrübe ile olsaydı bugün Eskişehirde bir çok problem çözülmüş yada azalmış olurdu