CHP İl Başkanı Taşel’den Kaftancıoğlu kararına tepki

CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın onanmasına tepki gösterdi. Taşel, “Hukuki hiçbir dayanağı olmayan bu karar utanç verici ve siyasidir. İstanbul seçim başarısı cezalandırılarak intikam almak istemektedirler. Yargıtayın bu kararı iptal edeceğine inanıyoruz” dedi.

CHP İl Başkanı Taşel’den Kaftancıoğlu kararına tepki
25 Haziran 2020 Perşembe 11:55

CHP İl Başkanı Recep Taşel, Canan Kaftancıoğlu ile ilgili olarak verilen yargı kararının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na İstanbul yerel seçimlerinin yıl dönümü olan 23 Haziran’da verilen hapis cezası dün itibariyle istinaf mahkemesince onanmıştır.Hukuki hiçbir dayanağı olmayan bu karar utanç verici ve siyasidir. İstanbul seçim başarısı cezalandırılarak intikam almak istemektedirler. Yargıtayın bu kararı iptal edeceğine inanıyoruz.

İktidar; siyaseti mahkemeler yoluyla dizayn ederek, hukuki dayanaktan yoksun siyasi kararlarla bütün muhalefeti sindirmeye çalışmaktadır.

CHP’nin iktidar koşusunu engellemeye çalışmak, bilinmelidir ki;  Türkiye’nin umudunu ve parlak geleceğini engellemeye çalışmaktır.

İktidar sandıktan umudunu kesmiş gözüküyor. Kamuoyuna yansıyan son anket sonuçları iktidarın adeta eridiğini gösteriyor. Bu nedenle, tüm muhalifleri korkutmak, sindirmek için yargıya talimat veriyor. Bizler korkmuyoruz, sinmeyeceğiz! İktidar koşusuna adımlarımızı daha da geniş açarak hız katacağız ve hepimizin özlediği eşitlikçi, özgürlükçü, adaletli ve tüm canlılara saygılı çoğulcu bir demokrasiyi inşa edeceğiz.Cumhuriyet Halk Partisi olarak bedeli ne olursa olsun bütün üyelerimize, parti örgütümüze ve tek adam düzenine itiraz eden herkese sonuna kadar sahip çıkacağız.

İstanbul il başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir”
 

                                                                                                         

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.