CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Ayşe Ünlüce'ye ziyaret

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Önemli bir zorluğu aştınız. Sizin liyakatinizden, becerinizden, mesleğinize, yaptığınız göreve hakimiyetinizden kimsenin şüphesi yoktu. Biz burada Hoca’nın ardından yine CHP’li bir kadın belediye başkanı görmekten, bir cumhuriyet kadınını görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Ayşe Ünlüce'ye ziyaret
09 Mayıs 2024 Perşembe 17:47

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’i ziyaret etti. İl olarak il başkanlığı önünde partililerle bir araya gelen Özel, daha sonra sırasıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni, Tepebaşı Belediyesi’ni ve Odunpazarı Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel’e CHP Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da eşlik etti.

“VEDAYA BİR VEFANIN EŞLİK ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde Ayşe Ünlüce ile bir araya gelen Özgür Özel, “Bugün Eskişehir büyük belediyesine kaçıncı gelişimdir? Burada hep karşımızda Yılmaz Büyükerşen büyükşehir belediye başkanımız olarak karşılıyordu. Bundan da büyük bir gurur ve onur duyuyorduk. Bütün başarı hikayeleri bir vedayla sonlanıyor. Ama o vedaya bir vefanın eşlik etmesi çok önemli. Vefalı bir veda oldu. Hem il örgütümüz tarafından hem milletvekillerimiz hem de sizinle birlikte yakın çalışma arkadaşları ve metropoldeki ve ilçelerdeki belediye başkanlarımız Hocamıza üst düzeyde bir vefa gösterdiler. Bunu Eskişehir halkı da en üst düzeyde gösteriyor” dedi.

“HOCA’NIN ARDINDAN CHP’Lİ KADIN BELEDİYE BAŞKANI GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Yılmaz Büyükerşen’in ardından CHP’li bir cumhuriyet kadınını görmekten çok büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Özel, “Hocamızın bundan sonra yerel yönetimlerde eğitim, eşgüdüm ve denetim komisyonundaki koordinatörlüğünü çok önemsiyoruz. Bu akşam da 2 saatlik özel gündemli bir toplantımız olacak kendisiyle. Biz burada Hoca’nın ardından yine CHP’li bir kadın belediye başkanı görmekten, bir cumhuriyet kadınını görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

“HALKIN TEVECCÜHÜ ÇOK ÖNEMLİ”

Belediye başkanlarının göstereceği başarı ve halkın teveccühünün çok önemli olduğunu ifade eden Özel, “Türkiye’de bir tane kadın belediye başkanımız varken beşine aday göstermenin, üçünün seçilmiş olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Aydın artık yalnız değil. Eskişehir ile İç Anadolu’ya doğru, Tekirdağ ile Trakya’ya doğru kadın büyükşehir belediye başkanlarımız iki önemli adım daha attınız. Gelecekte 30 belediyeye 15 kadın aday gösterelim. Kazandıklarımızın yarısı kadın belediye başkanları olsun. Bunlar sizin göstereceğiniz başarı ve halkın size gösterdiği teveccühle olacak” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ BİR ZORLUĞU AŞTINIZ”

Ayşe Ünlüce’nin önemli bir zorluğu aştığını belirten Özel, “Önemli bir zorluğu aştınız. Sizin liyakatinizden, becerinizden, mesleğinize, yaptığınız göreve hakimiyetinizden kimsenin şüphesi yoktu. Ama Yılmaz Büyükerşen öylesine önemli bir isim, öylesine marka bir isim ki yeri dolmaz denilen bir ismin yerine aday olmak ve seçimde bu başarıyı göstermek çok önemliydi” dedi.

EN ÇOK ZİYARET ETTİĞİM ÜÇÜNCÜ İL ESKİŞEHİR”

“Seçim döneminde İzmir’den sonra memleketim Manisa’ya yakın olarak en çok ziyaret ettiğim üçüncü il Eskişehir’di” diyen Özel, “Çok önemli bir miting yaptık. Cami açılışı yaptık, aday tanıtımı yaptık. Ama bütün emeklerinize değdi. Eskişehirliler iyi yönetimi, liyakatli yönetimi, şehre sadakati ve en önemlisi de kent suçu işlemeden kentin rantını kente çevirerek, kenti bir rant alanı değil bir hizmet alanı olarak gören CHP’nin halkçı belediyeciliğini ödüllendirdi” diye konuştu.

“İYİ KAMU HİZMETİ GENELDE CHP’YE İKTİDARIN KAPILARINI AÇACAK”

Özel konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Pandemide hesaplarına el konulan bir aşevinin 25 yıl boyunca insanlara yemek vermiş olması, aç karınları doyurması, bir sıcak çorbayı sağlamasının ne demek olduğunu bütün Türkiye’ye gösterdiniz. Bundan sonra da sizin burada başarılarınızı hem sizler hem Yılmaz Hoca aracılığıyla diğer belediyelerimizle ortaklaştırmanın ve devamında bu markalaşmış, iyi kamu hizmetinin genelde CHP’ye iktidarın kapılarını aralamasının ümidi, heyecanı içindeyiz. İyi bir yolda yürüyoruz. Biz arkanızdayız, yanınızdayız.”

“BUGÜN UĞURLU GELDİNİZ ESKİŞEHİR’E”

Büyükşehir belediyesinin Kaymaz’da açtığı davada yürütmeyi durdurma çıktığını söyleyerek konuşmasına başlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Sizleri Eskişehir’de ağırlamak çok güzel. Ben bugün Eskişehir’e uğurlu geldiğinizi düşünüyorum. Güzel bir haberim var size. Bizim Sivrihisar ilçesinde Kaymaz mahallesinde altın madeniyle ilgili bir konu vardı. Biz bununla ilgili 3. havuzu yapmayla ilgili, kapasite genişletilmesiyle ilgili bir konu vardı. Biz buna karşı çıkıyorduk. Fakat buna rağmen ÇED olumlu sonuçlanmıştı. Biz dava açtık. Bugün yürütmeyi durdurma geldi. Bugün uğurlu geldiniz Eskişehir’e. Eskişehir’in havasını, suyunu, toprağını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu güzel müjdeli haberi size vermek istedim” dedi.

“İLK DEFA MECLİSTE BÖYLE BİR ÇOĞUNLUK GÖRÜYORUZ”

Mecliste çok büyük bir çoğunluğu CHP’nin elde ettiğine dikkat çeken Ünlüce, “Güzel bir seçim dönemi geçirdik. İl başkanımız milletvekillerimiz, belediye başkan adaylarımızla beraber kırsal ilçelerde de çok önemli bir başarı elde ettik. Ve biz ilk defa mecliste böyle bir çoğunluk görüyoruz. Şu anda DSP ile beraber 31’e 13 gibi bir rakamla karşı karşıyayız. Genel merkezimize kadınları ve genç adayları desteklediğiniz için teşekkür ediyorum. Önümüzü başta Yılmaz Hocamız sonra sizler açtınız ve gerçekten bütün Türkiye genelinde kadınlar ve gençler çok önemli görevler üstlendi sizlerin sayesinde. Ben de gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.