CHP'de süre doldu! İşte başvuru yapanlar

Yerel seçim aday adaylığı başvurularını 5 Aralık Salı gününe kadar uzatan CHP'de aday adaylığı başvuru süresi resmen doldu. İşte Eskişehir’de Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunanlar….

CHP'de süre doldu! İşte başvuru yapanlar
05 Aralık 2023 Salı 17:12

Eskişehir’deki CHP’li üç belediye başkanı, 2024 Yerel Seçim’inde yeniden aday olmak için başvuruda bulundu.  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın mevcut görev yerlerinden aday adayı olabilmek için CHP’ye başvuruda bulunduğu öğrenildi.  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise bugün saat 16.30’da partisinin İl Başkanlığına Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru da bulunacak.

Yılmaz Büyükerşen başvurusunu yaptı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yeniden aday adayı olabilmek için CHP İl Başkanlığına resmi başvuruda bulundu. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 18 Nisan 1999 Seçimleri’nde DSP’den aday olarak oyların yüzde 44’ünü aldı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde, oylarını %45’e çıkararak aynı göreve tekrar seçildi. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 50 üzeri oy ile yeniden büyükşehir belediye başkanı seçildi.  2011’de DSP’den istifa ederek CHP’ye katıldı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Kazım Kurt, Odunpazarı’na yeniden talip

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilçeyi bir dönem daha yönetmeye talip olarak, aday adaylık başvurusunda bulundu. İki dönemdir CHP’den Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Kazım Kurt, ilçeyi bir dönem daha yönetmek istediğini belirterek, aday adaylık dosyasını CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı’na teslim etti. Kurt, parti il başkanlığında yaptığı açıklamada, Genel Merkez’de yaşanan değişimin Eskişehir’de etkili olacağına vurgu yaparak, şunları söyledi:  “Bundan sonraki değerlendirme Parti Genel Merkezimizin, Parti Meclisimiz ve örgütümüzündür. Örgütümüzün doğru değerlendirme yapacağına inanıyorum. Eskişehir’de, sosyal demokrat ve halkçı bir belediyeciliği uygulamaya çalışan birisi olarak bundan sonraki dönemde de aynı azim ve aynı şevkle görevimi devam ettirmek istiyorum. Eskişehirlilerin bize teveccühüne inanıyorum. Parti örgütümüzün arkamızda duracağına inanıyorum. Genel Merkezimizde yaşanan değişim rüzgarının da Eskişehir’de ciddi anlamda etkili olacağını biliyorum.”

Ayhan Kavas, Odunpazarı için adaylık başvurusu yaptı 

Avukat Ayhan Kavas, CHP’den Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.  Ayhan Kavas, Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığı için partisinin Odunpazarı İlçe Örgütü’ne başvuruda bulundu.  2004-2009 yılları arasında DSP İl Başkanlığı yapan Kavas, 2009 ile 2014 yılları arasında Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 2014 yerel seçiminde CHP’den Odunpazarı Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Kavas, 2023 Genel Seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı başvurusunda bulunmuştu.

Garip Yıldırım Büyükşehir aday adayı

Bir dönem ESKİ genel Müdürlüğü görevini yürüten Garip Yıldırım Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Gaye Usluer sürprizi

CHP 25.ve 26.Dönem Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, CHP’den Tepebaşı Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Akçasoy da “Tepebaşı” dedi

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Tepebaşı Belediye Başkanlığı için başvuranlar arasında yer aldı.

Atilay Dalgıç belediye başkanı aday adayı

CHP tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç istifa ederek Tepebaşı belediye Başkanlığı aday adaylığına başvuru yapanlar arasında yer aldı.

Adaylar içerisinde 6 kadın bulunuyor

Alpu’da 2, Beylikova’da 3, Çifteler 1, Han’da 3, İnönü’de 3, Mahmudiye’de 3, Mihalgazi’de 3, Sarıcakaya’da 4, Seyitgazi’de 4, Sivrihisar 1, Odunpazarı’nda 5 ve Tepebaşı’nda 5 başvuru yapıldı. CHP’de 12 ilçede yapılan başvurular arasında 5 kadın aday adayı bulunuyor. 2019 yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den belediye başkan adayı olan Habil Dökmeci ise 2024 Genel Seçimleri için CHP’den Sivrihisar Belediye Başkan adayı oldu.

En son PM’de rakip olmuşlardı

CHP’nin 37.Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne aday olan CHP Eskişehir eski Milletvekili Gaye Usluer ile Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy,  şimdi de Tepebaşı’nda birbirilerine rakip oldu.  Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yeniden aday aday olduğu ilçe için CHP eski İlçe Başkanı Recep Taşel ile CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç da aday adayı oldu.

Odunpazarı’nda Erman Gölet süprizi

CHP eski İl Başkanı ve 2014’te seçimlerde CHP’den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan Erman Gölet, Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığına başvurdu. Başvuranlar arasında Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapan Ayhan Kavas ile Ertan Koşarsoy’da yer alıyor. 

İlçe ilçe aday listesi;

ALPU: Mehmet Sarı, Kamil Emin Var

BEYLİKOVA: Soner Kutlu, Hakan Karabacak, Erhan Ordu

ÇİFTELER: Zehra Konakçı

HAN: Deniz Açık, Hasan Eryılmaz, Erdal Şanlı

İNÖNÜ: Balkan Aktaş, İbrahim Caner, Metin Sözsoy

MAHMUDİYE: İshak Gündoğan, Sabriye Elbastı Delican, Şenol Gündoğdu

MİHALGAZİ: Erhan Şen, Hasan Tutucu, Hasan Ünal

SARICAKAYA: Ahmet Dinçer, Safiye Kesgin, Veli Üstündağ, Abdullah Yavuz

SEYİTGAZİ: Uğur Tepe, Volkan Enver Kılıç, Süleyman Sırrı Kabadayı, Çağdaş Görgülü

SİVRİHİSAR: Habil Dökmeci

ODUNPAZARI: Kazım Kurt, Ayhan Kavas, Erman Gölet, Nafi Makaroç, Ertan Koşarsoy

TEPEBAŞI: Ahmet Ataç, Gaye Usluer, Nuray Akçasoy, Atilay Dalgıç, Recep Taşel

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.