CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Buradaki çalışmaların Türkiye’nin umudu olmasını diliyorum

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile bir araya geldi. Kaya, “Buradaki çalışmaların Türkiye’nin umudu olmasını diliyorum. Türkiye, Eskişehir gibi olsun” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Buradaki çalışmaların Türkiye’nin umudu olmasını diliyorum
06 Ocak 2023 Cuma 14:51

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve eşini ağırladı.

Buluşmada Başkan Ataç ve Milletvekili Kaya, ülke gündemine ilişkin sohbet etti. Başkan Ataç ayrıca Tepebaşı Belediyesi’nin kırsal kalkınma, eğitim ve sanat alanındaki çalışmaları hakkında da bilgiler aktardı. Kaya, Başkan Ataç’ı başarılı çalışmaları için kutlarken, “Eskişehir’i Eskişehir yapan ilçe belediyelerimiz. Bir bütün olarak Eskişehir, ilçeleri ile kendi ayakları üzerinde duruşunu gerçekleştiriyor.  Tepebaşı Belediyesi denildiğinde eğitimin, kırsal kalkınmanın, sanatın, nasıl olacağının ve hayata geçirileceğinin örneklerini görüyoruz. 1937’li yıllarda Köy Enstitüsü çalışmalarını bugüne uyarlamak için eğitim dünyasındaki hocalarımız ile Kent Enstitüsü çalışmasını ilk başlatan belediyemiz de Tepebaşı. Buraya geldiğimde 20 öğretim üyesinin bu model üzerinde çalıştığını gördüğümde çok etkilenmiştim. Bugün Türkiye ayağa kalkacak ise eğitim ile kalkacak. Yerel yönetimlerin eğitime verdiği önem toplumu değiştirmenin en önemli ayaklarındandır. Buradaki çalışmaların Türkiye’nin umudu olmasını diliyorum. Türkiye, Eskişehir gibi olsun. Tepebaşı’ndaki, Eskişehir’deki çalışmaları örnek olarak sunuyoruz” diye konuştu.

Başkan Ataç ise “Ziyareti için Yıldırım Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Aramızdaki dostluk çok farklı. Partimizde eğitim çalışmaları Yıldırım Başkanımıza emanet. Kendisinin çalışmaları çok büyük, emekleri çok fazla, Türkiye’de ayak basmadığı yer yoktur. Şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün de bulunduğu ziyarette Başkan Ataç, konuğuna Tepebaşı Belediyesi’nin Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eserlerini de tanıttı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.