ÇAN TERMİK SANTRALİNİ GÖRDÜM, İKNA OLDUM

Eskişehir’de kurulması planlanan, Beyazaltın Mahallesi’ni de içine alan termik santralle ilgili Kızılay Şube Başkanı ve Beyazaltın Mahallesi Muhtarı Yüksel Girgin, “Çanakkale Çan’daki yeni nesil termik sanrali gördükten sonra ben ikna oldum” dedi.

ÇAN TERMİK SANTRALİNİ GÖRDÜM, İKNA OLDUM
22 Kasım 2017 Çarşamba 12:07

Beyazaltın Mahallesi Muhtarı Yüksel Girgin, geçtiğimiz hafta Enerji Bakanlığı yetkililerinin Eskişehir’de muhtarlarla gerçekeştirdiği toplantı sonra basında yer alan haberlere tepki gösterdi.  Girgin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakalığı’nın Alpu’da kurmayı planladığı termik santral projesi doğrultusunda, halkın en doğru ve en gerçekçi kaynaktan bilgilendirilmesi, zihinlerindeki kaygılara birinci elden cevap cevap almaları için yerelde iletişim çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti.

‘TERÖR’ KELİMESİ MUHTARLARI ÜZDÜ

Bakanlıktan kendilerini bilgilendirmeleri yönünde bir talepte bulunduklarını, bakanlığında bu talebe yanıt vererek Eskişehir’de ilk toplantıyı muhtarlarla gerçekleştirdiğini ifade eden Girgin, toplantı sonrası bir gazete yer alan ‘Muhtarları terörle ikna’ haberinin kendilerini üzdüğünü ifade etti. Girgin, “250 kişinin şahitlik ettiği bu toplantıda böyle bir ifadenin kullanılmamış olmasına rağmen bu denli üzücü ve tahrik edici bir manşetin Eskişehir’in huzurunu bozmaya yönelik olduğu aşikardır” dedi.

‘PROVAKSYONLARA KANILMAYIN’ DENİLDİ

Toplantıda Bakanlık yetkilileri tarafından kullanılan ifadeleri basın mensupları ile paylaşan Girgin, “Eskişehir halkının kendi sorunlarını tartışıp, kendi çözebileceği güç akıl ve iradede olduğu gibi bu hassas konuları kullanmaya çalışan dış güdümlü örgütlerin taşıma yolu ile şehirlere gelip halkın hassasiyetleri üzerinde provakasyonda bulunduğu ve bunlara kanılmaması gerektiğidir.’ bu ifadenin salonda alkışlara vesile olması da gözden kaçmayan bir durum olmuştur. Kullanılan bu ifadenin, termik sanrallerle karşı çıkarılan teöröristir ifadesine dönüşmüş olması hayli ve düşündürücü ve bir o kadar da üzücüdür” ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE’DEKİ SANTRALLE İKNA OLDU

Girgin, açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Girgin, bir gazetecinin ‘Siz ikna oldunuz mu sorusuna’,“Bakanlık yetkilileri ile birlikte Çanakkale’de kurulan Çan Termik Santrali’ni gezdim. Yeni nesil kurulan bir santral. Alpu’ya kuracakları santralinde böyle olacağını söylüyorlar. Ben orayı görünce ikna oldum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.