CAM İŞÇİSİ "SEÇİM" DEDİ GENEL MERKEZ "OLMAZ"

Kristal İş'te seçim talebi üzerine başlayan gerginlik bugün genel merkezden gelen yetkililerin şube binasına girmesi ile devam etti. Her iki tarafın avukatları görüşmelere devam ediyor.

CAM İŞÇİSİ "SEÇİM" DEDİ GENEL MERKEZ "OLMAZ"
04 Şubat 2020 Salı 11:53

Kristal-İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı’nın sendikanın genel merkezi tarafından görevden alınması üzerine işçiler, Eskişehir şube binasında oturma eylemi başlatmıştı. Bugün  yaşanan gelişmeler ise gerginliği iyiden iyiye arttırdı. Genel Merkezden gelerek, il binasına girmeye çalışan sendika temsilcilerine, Eskişehir Şubesine bağlı üyelerin karşı çıkması üzerine arbede yaşandı. İki taraf arasında yaşanan gerginlik polisin araya girmesi ile sona ererken her iki taraf avukatlarının görüşmelerinin devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU:

Kristal İş Eskişehir Şubesi’nin seçim kararı alınması yönündeki talebi üzerine Kristal-İş Genel Merkez Disiplin Kurulu Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı ile şube yönetim kurulu üyeleri Ahmet Gül, Hakan Kaya, Kürşat Bıyık, Cengiz Yavuz’a görevden el çektirilmesine ve 19 Nisan 2020 tarihinde sendika genel merkez olağanüstü genel kurulu yapılmasına karar vermişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.