Çakırözer’den tepki: Valilik soruşturma başlatmalı

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde onlarca covid testi sonucunun yanlış çıkması ardından CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Sağlık Bakanlığı ve Valiliğin inceleme başlatması gerektiğini belirterek, “Konun takipçisi olacağız” dedi.

Çakırözer’den tepki: Valilik soruşturma başlatmalı
29 Mart 2021 Pazartesi 11:03

Eskişehir Net’in kamuoyuna duyurduğu haberde çok sayıda covid testinin sonuçlarının hastalara yanlış verildiği iddia edildi. Testlerin sonuçlarını sisteme giren görevlinin 90’lı bir grubun tümünü pozitif, diğerini ise negatif olarak işaretlediği iddia ediliyor. Sisteme bu şekilde veri girilince vatandaşlara da bu yönde bilgi verildi. Bu durumda pozitif olan kimi hastalara ‘negatif’, sonucu negatif olan şahıslara da ‘pozitif’ dendiği yönündeki haber sonrasında ne Sağlık İl Müdürlüğü’nden ne de Valilikten herhangi bir açıklama gelmezken, konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer “Eskişehir’de çok sayıda yurttaşımızın COVİD test sonuçları yanlış açıklanmış! Çok ciddi bu durum karşısında saatlerdir resmi bir açıklama dahi yok! Sağlıkçıların özverili çalışmasını gölgeleyen bu vahim hatayla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Eskişehir Valiliği derhal inceleme/soruşturma başlatmalı, test sahipleri ve kamuoyu süratle bilgilendirilmelidir. Hatanın tekrarı mutlaka önlenmelidir! Konunun takipçisiyiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.