Çakırözer ve Süllü: Emeklinin Bayram ikramiyesi asgari ücrete çıkarılmalı

Ramazan Bayramı öncesinde Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesi’ni ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü emeklilere bayram ikramiyesinin en az asgari ücret tutarında arttırılması çağrısında bulundu.

Çakırözer ve Süllü: Emeklinin Bayram ikramiyesi asgari ücrete çıkarılmalı
19 Nisan 2022 Salı 13:14

EMEKLİYE ASGARİ ÜCRET TUTARINDA BAYRAM İKRAMİYESİ ÇAĞRISI

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti.  Ziyarette Şube Başkanı Arif Duru ve yönetim kurulu üyelerinin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer ve Süllü, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin bayram ikramiyelerinin 1100 TL’den net asgari ücret tutarında arttırılması çağrısında bulundu.

“YÜZBİNLERCE EMEKLİ 2 BİN 500 LİRA DAHİ ALAMIYOR”

Artan enflasyon rakamları ve pahalılık karşısında toplumun tüm kesimlerinin olduğu gibi emeklilerin de ay sonunu getiremediğini söyleyen Çakırözer, “Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Arif Duru ve yönetimindeki değerli emeklilerimizi ziyaret ettik. Emekliler Türkiye’de bu ülkeye yıllarca hizmet vermelerine rağmen şu anda enflasyon ve hayat pahalılığı altında maalesef ezilmekteler. Bunun nedeni ise art arda çıkan kanuni düzenlemelerde daha önce sahip oldukları haklarının tek tek ellerinden alınmış olması. Şu anda en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira deniyor. Ama Türkiye’de yüzbinlerce emekli bu 2 bin 500 lirayı dahi alamamakta. Bu pahalılıkta bu enflasyon ortamında bin 500 lira ile, 2 bin 500 lira ile emeklilerimizin yaşaması mümkün değildir. Bayram için önümüzde iki hafta var. Muhalefet olarak teklifimizi verdik. Mutlaka ama mutlaka hem bayram ikramiyesi arttırılmalı, hem de enflasyondaki artış emekli maaşlarına yansıtılmalıdır. Bu maaşlarla emekli değil ayın sonunu getirmek, ayın sonunu dahi getirememektedir” dedi.

“TORUNLARINA VERECEKLERİ HARÇLIKLARI OLSUN İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak emekliler için en az asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi talep ettiklerini dile getiren Süllü ise, “ Özellikle de Sayın Genel Başkanımızın da dile getirdiği gibi en az asgari ücret tutarında emeklilerimize bayram ikramiyesi talep ediyoruz. Bu talebimizi de iktidara çağrımız olarak yeniliyoruz. Emeklilerimiz en azından torunları ellerini öpmeye geldiğinde gönül rahatlığıyla verecekleri bir harçlıkları olsun istiyoruz. Yıllardır verdikleri emeklerin karşılığında tam gezecekleri, aileleri ile huzur ve refah içerisinde yaşayacakları zamanda geçim sıkıntısı çekmelerine karşıyız. İktidarımızda da emeklilerimiz haklarını hak ettikleri düzeye çekmeye söz veriyoruz” diye konuştu.

İKTİDAR VE MUHALEFETE SESLENDİ

İktidar ve muhalefete çağrıda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Arif Duru şu açıklamayı yaptı:

 “Hem iktidara, hem muhalefete çağrıda bulunuyorum. Biz 506 sayılı kanunu arıyoruz. 6 tane kanundan maaş alıyor emekli, 23 çeşit maaş var. Bizim eski sisteme geri dönmemiz gerekir. Yüzde yüz tüfe de uygulasalar emekliyi memnun edemezler.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.