Çakırözer : “Tüm Eskişehir’i zehirleyecek projeden vazgeçin”

Alpu’da yapılması planlanan kömürlü termik santralin 17 Ekim’de yapılacak ihalesi öncesinde CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Alpu kömürlü termik santral projesinin iptal edilmesi için hükümete ve ihaleye katılacak olan firmalara çağrıda bulundu. Çakırözer, “İhale yapılırsa Anadolu’nun buğday deposu olarak bilinin Alpu Ovamızın verimli toprakları, temiz havamız, suyumuz yok olacak. Daha önce iki kez ertelendi. Eskişehirimizi zehirleyecek projeden artık vazgeçin” dedi.

Çakırözer : “Tüm Eskişehir’i zehirleyecek projeden vazgeçin”
15 Ekim 2018 Pazartesi 14:02

CHP’li Çakırözer 17 Ekim’de yapılacak Alpu Termik Santrali ihalesinin iptali için hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. İhalenin daha önce iki kez ertelendiğine dikkat çeken Çakırözer, “Bu ihale, verimli topraklarımızı, temiz havamızı, suyumuzu zehirleyecek. Artık yeter, tüm Eskişehirimizi zehirleyecek zehir santrali projesinden vazgeçin” dedi.

TÜM ESKİŞEHİR’İ ZEHİRLEYECEK İHALEDEN VAZGEÇİN

Dünya’da ülkelerin yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğine dikkat çeken Çakırözer, “Bu ihale, verimli topraklarımızın, temiz havamızın ve suyumuzun ölüm fermanıdır. Sadece Eskişehirimizde değil Türkiye’nin dört bir yanında yurttaşlar tarım alanlarımızı, cennet vadilerimizi, dağlarımızı yok edecek zehir santrallerine karşı. Halkın sesine kulak verin. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelirken, geleceğimizi yok edecek zehir santrallerinden vazgeçin. Termik santrallerin doğaya, çevreye, insan sağlığına ve ekonomiye etkilere araştırılmadan ihalelere çıkılmamalıdır” dedi.

SINIRLI KAYNAKLARIMIZI ZEHİR SANTRALLERİNE KURBAN ETMEYİN

Hükümetin 100 günlük Eylem Planına ilişkin öncelikli olmayan yatırımların durdurulacağına ilişkin açıklamalarını da hatırlatan Çakırözer, “Cumhurbaşkanı ile Bakanlar öncelikli olmayan yatırımların durdurulacağını söylüyor. Alpu’ya da bu bağlamda bakılmalı. Zaten sınırlı olan kaynaklarımız, verimli topraklarımız, temiz havamız, suyumuz zehir santralleri projelerine aktarılmamalı. Tüm Eskişehirlilerin karşı olduğu zehir santralinden derhal vazgeçilmeli” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.