Çakırözer: “Sayısız dilekçe verilmiş, karayolları vatandaşın sesini duymalı”

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi İmişehir, Türkmentokat, Karatepe, Sarıkavak ve Işıkören mahallelerine Ankara-Eskişehir karayolu üzerinden ulaşımı sağlayan kavşakta ‘cep’ olmaması nedeniyle yaşanan trafik kazaları bölge halkını isyan ettirdi.

Çakırözer: “Sayısız dilekçe verilmiş, karayolları vatandaşın sesini duymalı”
23 Ağustos 2020 Pazar 14:15

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçelere yanıt alamayan bölge halkı,çevre yolu üzerinde İmişehir ve Türkmentokat ve diğer mahallelere ulaşım sağlayan kavşaklara bir an önce ‘cep’ yapılması için CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte çağrıda bulundu. Çakırözer, “Bu 5 mahallemize Ankara-Eskişehir karayolu üzerinden giriş sağlanıyor. Bu kavşakta ‘cep’ olmaması nedeniyle her yıl onlarca trafik kazası yaşanıyor, insanlarımız yaşamını yitiriyor. Mahalle muhtarlarımızın Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne verdiği sayısız dilekçeler var. Bu dilekçelerin gereği yapılmış değil.Daha fazla kaza yaşanmaması için bu kavşağa iki ya da üç aracın art arda durabileceği bir cep yapılması gerekli” dedi.

 ÖLÜM KAVŞAĞINDA BULUŞTULAR

Eskişehir’in Odunpazarı  ilçesi sınırları içerisinde yer alan İmişehir, Türkmentokat, Karatepe, Sakıravak ve Işıkören mahallelerine Ankara-Eskişehir karayolu üzerinden giriş sağlayan kavşaklarda dönüş yapacak araçların güvenliğini sağlayacak  ‘cep’lerolmaması nedeniyle her yıl onlarca ölümlü kaza yaşanıyor. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kazaların yaşandığı kavşakta 5 mahallenin muhtarları ve yurttaşlarla bir araya gelerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan kavşakların bir an önce güvenli hale getirilmesi çağrısında bulundu. 

MAHALLE HALKI  İSYAN EDİYOR

Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve talep edilen kavşağınbir an önce yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne toplu dilekçelerilettiklerini söyleyen mahalle muhtarları, bugüne kadar taleplerinin karşılanmadığını ifade etti. İmişehir Muhtarı Kadir Zaptiye, “5 köyün muhtarı bir araya geldik. Ankara-Eskişehir yolu üzerinden köylerimize dönüşte kullandığımız bu kavşakta, iki ya da üç aracın arka arkaya girebileceği kısa bir cep yapılması için dilekçemizi verdik. Burada dönüşlerde diğer araçlar sürat yaptığı için çok fazla kaza meydana geliyor. Bölge halkı her gün bir kaza olacak diye çok tedirgin” dedi.

“ARTIK SESİMİZ DUYULMALI”

Artık seslerinin duyulmasını istediklerini dile getiren Türkmentokat Mahalle Muhtarı Ali Osman Güzel ise,“Bu kavşağa sadece küçük bir cep ihtiyacı var. Defalarca Karayollarına yazı gönderdik ama maalesef bir dönüş alamadık. Burada dönüşlerde çok fazla ölümlü kazalar meydana geliyor. Artık sesimiz duyulmalı” çağrısında bulundu.

“DERHAL ADIM ATILMALI”

CHP’li Utku Çakırözer, mağduriyetlerin giderilmesi ve kazaların son bulması için konunun takipçisi olacağını söyledi. Çakırözer, “Eskişehir-Ankara Karayolu üzerinden Türkmentokat, İmişehir ve daha birçok mahallemizin girişi yapılıyor. Bu yol üzerinde bir cep olmadığı için büyük kazalar yaşanmakta. Buraya mahallelere dönüşte bir cep yapılırsa ölümlü trafik kazaları engellenmiş olacak. Muhtarlarımızın Karayollarına gönderdikleri dilekçeler var. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden, Ulaştırma Bakanlığı’ndan İmişehirliler, Türkmentokatlılar ve tüm Eskişehirliler olarak talebimiz; bu ölümlü kazaların engellenmesi için birkaç aracın arka arkaya durabileceği küçük bir cebin yapılmasına ihtiyaç var. Aksi halde burada kazalar olmaya ve insanlar ölmeye devam edecek. Bu cep bir an önce yapılmalı” diye konuştu.

“ÖLÜM YOLLARINI BİTİRİN”

Çakırözer, tüm çağrılara rağmen yıllardır tamamlanmayan ve ölümlü trafik kazaları yaşanmaya devam eden Alpu- Beylikova-Mihallıcık Yolu ile Seyitgazi-Kırka-Afyon yollarını da hatırlatarak, “Artık bu yollarda daha fazla insan yaşamını yitirmemeli. Bu yollar Eskişehirlilerin taleplerini karşılayacak şekilde bölünmüş yol olarak bir an önce hayata geçirilmeli” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.