Çakırözer: Anayasal haklarını kullanan öğrencilerle dayanışma içindeyiz

CHP heyeti Boğaziçi Ünversitesi’nde yaşanan protestolarda tutuklanan öğrenciler Beyza Buldağ ve ŞilanDelipalta’yı Bakırköy Cezaevi’nde ziyaret etti. Heyette yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektörü protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile onlarla dayanışma gösteren arkadaşları barışçıl protesto haklarını kullandıkları için tutuklandılar. Protesto hakkı Anayasal haktır. Bu hakkını kullandıkları için cezaevine gönderiler gencecik öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Çakırözer: Anayasal haklarını kullanan öğrencilerle dayanışma içindeyiz
11 Şubat 2021 Perşembe 13:08

DAYANIŞMAMIZ SÜRECEK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer veManisa Milletvekili Ali Mahir Başarır Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektöre yönelik protestolarda tutuklanan öğrencileri Maltepe, Metris ve Bakırköy cezaevlerinde ziyaret etti.

Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu öğrenciler Beyza Buldağ ve ŞilanDelipalta’yıziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Boğaziçi’ndeki kayyum rektöre tepki gösterdikleri için öğrencileri hedef göstermişlerdi. Onlardan iki tanesi Beyza ve Şilan. Bu iki üniversite öğrencisi sadece gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ettikleri için, aslında alacakları herhangi bir ceza olmadıkları halde tutuklular. İkisinin de sağlık durumları, moralleri iyi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Boğaziçi öğrencileri ve onlara destek veren arkadaşlarıyla dayanışmaya devam edeceğiz” dedi.

ANAYASAL HAK

Öğrencileri ziyaret eden heyette yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, “Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri barışçıl protesto hakkını kullanarak ‘Üniversitede kayyum rektör istemiyoruz’ dediler. Akademisyenler, başka üniversitelerden arkadaşları bu öğrencilere destek verdi, dayanışma gösterdi. Protesto hakkı Anayasal haktır. Hiçbir şiddete başvurmadan, sadece haklı taleplerini dile getirdikleri için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile onlara destek veren arkadaşları derhal serbest bırakılmalıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile dayanışmamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.