Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı Play-Off’larda

Eskişehir’i Kadınlar Basketbol Liginde temsil eden Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı grup lideri Kastamonu İstiklal Yolu’nu mağlup ederek Play-Off’lara gitmeye hak kazandı.

Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı Play-Off’larda
08 Şubat 2022 Salı 12:22

Eskişehir’in ulusal liglerde mücadele eden tek basketbol takımı olan Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı, ligdeki son maçında grup lideri Kastamonu’ya konuk oldu. Kastamonu Hüsnü Tandoğan Spor Salonunda gerçekleşen maçta rakibini 72-78’lik skorla mağlup etti. 15 sayı geriden geldikleri maçı alan Eskişehirli potanın perileri hem galibiyet sevincini hem de Play-Off sevincini yaşadı. Eskişehir’e büyük başarıyla döndü. 

HİÇ VAZGEÇMEDİLER VE KAZANDILAR

Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Takım Antrenörü Burak Şen, “Takımımız, ligde başarılı bir süreç geçirdi. Takımımızın, geriden geldikleri maçları almak için göstermiş oldukları üstün gayret ve maç sonuna kadar pes etmeden mücadele vermeleri bizleri gururlandırdı” dedi. Şen, sözlerini söyle sürdürdü: “Düzce maçı, ligdeki kırılma noktamızdı. Düzce deplasmanında son periyot art arda gelen üçlüklerle aldığımız galibiyet ile sporcularımız lige daha sıkı sarıldı. Ardından kendi sahamızda Altınel’e karşı aldığımız 87-37’lik galibiyet kızlarımıza moral oldu. Kastamonu deplasmanına moral ve azimle çıkan sporcularımız, grup liderini de mağlup ederek Play-Off biletini aldı. Her birini yürekten tebrik ediyor, Play-Off yolunda başarılar diliyorum.”

ÇAĞDAŞ KOLEJLİLER GSK ŞEHRİMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYOR

Çağdaş Kolejliler GSK Başkanı Doç. Dr. Yavuz Tuna, “Çağdaş Kolejliler GSK; galibiyet ve başarı odaklı olmaktan öte, sosyal sorumluluk amacıyla kurulmuştur. Biz bu sebeple sporcularımızın her birinin hayata kazandırılmasını, eğitimini, spordaki gelişimini daha çok önemsiyoruz. Biz her bir kızımız için zaten kazandığımızı düşünüyoruz. Bunun yanında elbette kızlarımızın elde ettikleri başarılar da bizi mutlu ediyor. Şehrimizi başarıyla temsil ettikleri için ve bizlere bir gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KIZLARIMIZDAN BİR SÜRPRİZ DAHA BEKLİYORUZ”

Çağdaş Kolejliler GSK Kadın Takımlarından Sorumlu Yöneticisi Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, ligi değerlendirerek şunları söyledi: “Neredeyse tamamı kendi alt yapısından gelen oyuncular ile mücadele eden takımımız beklenenden daha iyi bir performans sergileyerek grubun son maçında lideri yenme başarısını göstermiştir. Böylece Eskişehir’in kızları, Play- Off elemesi oynamaya hak kazanan 11. takım olmuştur. Takımımız, eleme aşamasında İstanbul’un güçlü takımlarından olan ve Süper Lig oyuncularından da yararlanan Emlak Konut Gelişim takımı ile eşleşmiştir. Sürprizleri seven kızlarımızın yine son ana kadar pes etmeden mücadele edeceğini ve Eskişehir’imize bir gurur daha yaşatacağına inanıyorum.” 

Çağdaş Kolejliler GSK’nın kendi imkanları ve velilerin desteği ile çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Aydın, Takım sponsorları Es TV, Özel GürLife Hastanesi, Sinan Özeçoğlu ve Serkan Gıda'ya da teşekkür etti.

ESKİŞEHİR TEMSİLCİSİ PLAY-OFF’TA MÜCADELE EDECEK

Eskişehir temsilcisi Çağdaş Kolejliler’in de aralarında oldu 12 takım arasında oynanacak çapraz eleme müsabakaları gerçekleşecek. Ön eleme maçlarının ardından kazanan 6 takım, Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne (TKBL) çıkma mücadelesi verecek. 

Eskişehir’i ulusal bir lig olan Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde başarıyla temsil eden Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı, ilk maçında Emlak Konut Gelişim ile karşı karşıya gelecek. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanan bilgiye göre, Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi ön eleme maçları 18-20 Şubat 2022 tarihleri arasında oynanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.