Büyükşehir’in eşitlik çalışmaları örnek oluyor

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) proje ekibi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Büyükşehir’in eşitlik çalışmaları örnek oluyor
12 Haziran 2023 Pazartesi 14:01

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kadın erkek eşitliğinin sağlanması üzerine yaptığı çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamasını yaptığı “Türkiye’de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçeleme Projesi” kapsamında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) proje ekibi ve beraberindeki heyet Başkan Büyükerşen ile makamında bir araya geldi. Ziyarete Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın da katıldı.

UN Women proje ekibi Eskişehir’in projede edindiği tecrübelerin çok değerli olduğunu belirterek, “Eskişehir bu alanda örnek ve model bir kent. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Kadınların Eskişehir’de kendisini daha güvende hissettiği için hayata daha çok katıldığını görüyoruz. Birlikte yeni çalışmalar yapacağımız için de çok heyecanlıyız.” dediler. UN Women ekibi ayrıca Başkan Büyükerşen’i, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı, kadınların saat 22'den sonra durak beklemeksizin inebilmelerini sağlayan uygulama başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ve bu yıl Malta'da düzenlenen “Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri”nde (LivCom) dünya üçüncülüğü ödülünün kazanılması nedeniyle tebrik ettiler.

    Büyükerşen de heyete nazik ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, kadın erkek eşitliğinin sağlanması, kadının güçlenmesi ve hayatın içinde daha aktif olarak yer alması adına Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini ifade etti.

  Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.