Büyükşehir Meclisi’nde Atatürk’e hakaret eden imama ortak tepki

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı yapıldı. Opera binasında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleşen meclis oturumunu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yönettirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Ayasofya programında Atatürk’ü hedef alan eski imam Mustafa Demirkan’ın sözlerine tüm meclis ortak tepki gösterdi.

Büyükşehir Meclisi’nde Atatürk’e hakaret eden imama  ortak tepki
08 Haziran 2021 Salı 22:14

Gündeme gelen 23 konu oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

Öte yandan meclis oturumunda Ayasofya İmam’ının Atatürk’e hakaret içeren sözleri de meclis gündemine geldi.

“ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ”

Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt söz alarak CHP’lilerin protesto bildirisini okudu.

“Kurtuluş Savaşımızın baş komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, laik Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihin ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişe ile takip ediyoruz” diyen Kazım Kurt,

“Bu kapsamda 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya caminde düzenlenen, devlet erkanının da bulunduğu bir programda imam Mustafa Demirkan’ın Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz. Ayasofya’nın kurulduğu İstanbul’un 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür. Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler ulusal değerlerimizi hedef almaktadır Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. CHP Meclis üyeleri olarak Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

“TARAF DEĞİLİZ”

Kurt’un ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan ise, “Tepebaşında da buna benzer bir açıklama yapıldı ve maalesef tatsız bir takım hadiseler yaşandı Eskişehir’in ruhuna uygun olmayan, siyaseten bazı nezaket dışı davranışlar gördük. Ama daha sonra özür dileyerek bu konu kapandı. Şunu belirtmem de fayda var. CHP grubu böyle bir beyanat verince AK Parti grubundan da başka bir açıklama yapılınca sanki bir taraf bunu kınıyor da bir taraf kınamıyormuş gibi intiba da doğuyor. Bu saha da nezaketsiz bir anlayış doğuruyor. Biz Büyükerşen’in başkanlık ettiği böyle bir mecliste Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili herhangi bir kamplaşmanın hiç kimsenin bir taraf olmadığı ve olmayacağını da AK Parti ve MHP grubu adına da rahatlıkla söyleyebilirim. Devlet büyüklerimiz, özellikle de kurucu üyelerimiz herhangi bir şekilde herhangi bir partinin kamplaşma tarafı olmamalıdır.  Buna herkesin özen göstermesi gerektiğini düşünenlerdenim” ifadelerini kullandı.

Büyükerşen: Hassasiyetlerimiz Cumhuriyet konusunda birbirine eşittir

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Her iki grup sözcüsüne de teşekkür ediyorum. Zaten bu konuşmalar da gösteriyor ki Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisindeki üyeler birlik ve beraberlik içerisindedirler. Hassasiyetleri Cumhuriyet konusunda birbirine eşittir. Ama ne yazık ki zaman zaman kamuoyunda bana göre provokasyon olarak saydığım bir takım söylemler, bir takım hareketler aslında bizi daha da bölerek ayırmak isteyenlerin vahdetidir. İç güçler diyelim, dış güçler diyelim.  Vardır mutlaka. Ama buna rağmen görüyorum ki burada iki tarafında hedefi söyledikleridir. Maksat aynı. Öyle görüyorum. Her iki tarafa da gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bu gibi provokatif eylemlerden etkilenme noktalarında da birlik ve beraberlik gösterip alınganlık göstermemeniz gerektiğine de inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında meclis oturumu Cuma günü yeniden toplanılmak üzere sonlandırıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.