BÜYÜKŞEHİR KAR MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi, sorumluluğunda bulunan ana caddeler, hastane acil giriş-çıkışları, otobüs güzergâhları başta olmak üzere kent merkezi ve kırsalda 24 saat aralıksız çalışarak kar kürüme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Kar yağışının etkisini azaltmasıyla birlikte cadde ve bulvarlarda da temizlik çalışması gerçekleştiren ekipler, vatandaşları kış lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

BÜYÜKŞEHİR KAR MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
18 Ocak 2021 Pazartesi 14:16

         İlimizde etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte teyakkuz halinde olan ve harekete geçen ekipler, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere tüm kentte karla mücadele çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyor. Ekipler caddeler, bulvarlar, otobüs ve tramvay güzergâhları ve kırsal mahallelerin yollarında karla mücadele ve tuzlama çalışmalarına büyük önem veriyor. Yaklaşık 500 personelle kent merkezi ve ilçe kırsalında kar ve buz ile mücadele edildiğini belirten yetkililer, ekiplerin ayrıca yaya yoğunluğunun olduğu caddeler ile kamu kurum ve kuruluşların çevrelerinde de kaldırım temizliğine devam ettiklerini ifade ettiler.

Vatandaşlardan mecbur kalmadıkça karlı havalarda özel araçlarını kullanmamalarını, buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmalarını ve kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini isteyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden araçlarına kış lastiği taktırmalarını ve araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiğini de hatırlattılar.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ekipleri Eskişehir Kent Konseyi gönüllüleri ile birlikte sokak hayvanlarını da bu soğuk günlerde unutmuyor. Oluşturulan mobil ekipler belirlenen güzergahlarda sokaklarda yaşayan canlara kuru mama desteği sağlıyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.