BÜYÜKŞEHİR DUT SAHALARINDAÜRETİME DEVAM EDİYOR

Geçmiş yıllarda Sakarya Vadisi kırsal kesiminde yaşayan vatandaşların en önemli geçim kaynaklarından biri olan ipek böcekçiliğini tekrar canlandırmak için harekete geçen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İpek Böcekçiliğini Geliştirme Projesi kapsamında bugüne kadar 300 binden fazla dut fidanını üreticilerle buluşturdu. Proje kapsamında diğer yerel yönetimlere de destek olan Büyükşehir Belediyesi, Sarıcakaya bölgesinde üretime ara vermeden devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR DUT SAHALARINDAÜRETİME DEVAM EDİYOR
08 Temmuz 2020 Çarşamba 14:20

Kırsal kalkınma projeleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla hayata geçen ve bugüne dek 300 binden fazla dut fidanını üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, dut çelik üretimine hız kesmeden devam ediyor. Ekonomik olarak zor günler yaşayan üreticiye ek gelir sağlayan ve kooperatifçiliği tekrar canlandıran proje sayesinde desteklerden faydalanan üreticiler eski günlerdeki gibi dut bahçelerini açmaya devam ediyor. Eskişehir'de üreticiye verdiği desteğin yanı sıra Türkiye'nin birçok kentindeki üreticileri de fidanlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerle de projenin yaygınlaşması için iş birliği gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile 5 bin dut fidanı Egeli ve Akdenizli üreticilerle buluşturduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Laçin’de bulunan dut fidanlığında kendileri tarafından üretilen dut çelikleri ile üretimin devam ettiğini belirtti.  

Yaklaşık 40 dekarlık Klon Seleksiyon ve Anaçlık Dut Bahçesi’nde ise 14 çeşit dut fidanı bulunduğunu belirten Başkan Büyükerşen, çeşitlerin varlığını korumak için bu alana büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Büyükerşen “Dünyada farklı dut fidanı çeşitlerinin varlığını devam ettirmek ve bu fidanların üretimini gerçekleştirerek üreticimize destek olmayı amaçlıyoruz. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz çeliklerle bugüne dek binlerce üreticiye destek olurken, birçok yerel yönetime de bu alanda örnek olduk. Ekonomik olarak zor günler geçiren üreticilerimizin arpa, buğday gibi klasik tarımın dışına çıkarak ipek böcekçiliğinden de gelir elde etmesini istiyoruz. Biz imkanlarımız ölçüsünde üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.