BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PROJELERİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Belediye başkanlarını politikalar üstü bir zeminde bir araya getiren ve dostça rekabete teşvik eden Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri 11. yılında sahiplerini buldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iki projesi ödüle layık görüldü.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN  PROJELERİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
03 Aralık 2020 Perşembe 14:45

Çevrimiçi üzerinden gerçekleştirilen toplantıda farklı kategorilerde ödüllerin teslim edildiği gecede Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İpek Böcekçiliği Projesi ve Akıllı Durak Yolcu Bilgilendirme Sistemi ile ödüle layık görüldü.

Youtube üzerinden gerçekleştirilen ödül töreni öncesi konuşan ve Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetimler Ödülleri hakkında bilgiler veren Özel Kalem Dergisi Kurucusu Erengül Bilenser, bu yarışmanın yerel yönetimlerin oscarı olduğunu ifade etti. Bilenser yaptığı konuşmada 11 yılda 300'e yakın belediyeye ödüller verdiklerini ve bu ödülü en çok kazanan belediye başkanlarının 9 kez olmak üzere Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu olduğunu belirtti.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in katıldığı ödül töreninde Başkan Büyükerşen ise büyükşehir yasasıyla yerel yönetim modellerinin de değişime uğradığını ifade ederek kırsal kalkınma konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Büyükerşen "Akıllı Durak Yolcu Bilgilendirme Sistemi ve Şehrin İpek Bahçeleri projeleri ile ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu başarılar yalnızca şahsımın değil, tüm ekibimizin başarısıdır. Ayrıca yeniliğe açık, her zaman daha iyisini arzu eden Eskişehirliler de bizleri her zaman yeni projeler üretme konusunda cesaretlendirmektedir. Hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştıran Akıllı Durak Projemiz de çok önemli elbette ancak benim için asıl değerli olan kırsalda zor günler geçiren köylümüze, üreticimize nefes olduğuna inandığım tarımsal kalkınma projelerimiz. Bunlardan birisi de İpek Böcekçiliği Projemizdi. Eskişehir'de unutulmaya yüz tutmuş ipek böcekçiliğine yeniden can verdiğimize inanıyorum. Kırsal kalkınma konusunda yerel yönetimler olarak gerçekten önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bunların devamının geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bu ülkenin kurtuluşu üretimden geçiyor" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.