Büyükşehir Belediyesi, binlerce kurdele çiçeğini vatandaşlarla buluşturdu

Özel günlerde kendi seralarında yetiştirdiği çiçekleri vatandaşlarla paylaşan Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de kadınları unutmadı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ulus Meydanı’nda emekçi kadınlara çiçek dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, binlerce kurdele çiçeğini vatandaşlarla buluşturdu. Böylesine anlamlı bir günde kendilerini unutmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve belediye ekiplerine teşekkür eden kadınlar, şiddetin, tacizin ve tecavüzün konuşulmadığı 8 Martları yaşamayı arzuladıklarını ifade ettiler.

Büyükşehir Belediyesi, binlerce kurdele çiçeğini vatandaşlarla buluşturdu
08 Mart 2022 Salı 14:14

Kadınları güçlendirmek için ücretsiz olarak birçok hizmet sunan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu 8 Mart’ta da kadınları unutmadı. Ulus Meydanı’nda binlerce çiçek Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri tarafından dağıtılırken, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuray Akçasoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve kadın meclis üyeleri de standı ziyaret ederek kadınlara çiçek hediye etti.

Başkan Yılmaz Büyükerşen’in bugün özel bir ödül almak için İzmir’e gittiğini ifade eden Başkan Vekili Nuray Akçasoy "8 Mart gibi anlamlı bir günde Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yerel Yönetimler ödülünü almak üzere İzmir’e gitti. Böylesine bir günde belediyemizin toplumsal cinsiyet eşitliği başlığı adı altında bu ödülü alması bizleri son derece gururlandırıyor. Kadınların başarılarıyla anıldığı ve kadın mücadelesinin soluksuz verildiği bu kentte yaşamaktan gurur duyuyoruz. Bu mücadelemizde yanımızda olan tüm kurumlara, tüm sivil toplum kuruluşları ve derneklere teşekkür ediyorum. 8 Mart’ın hak edildiği gibi kutlanacağı günlerin umuduyla, emeğiyle var olan tüm kadınların bu gününü kutluyorum. Ayrıca bu güzel çiçeklerin yetişmesinde emeği olan Park ve Bahçeler Dairemizin tüm çalışanlarına da teşekkür ediyorum” dedi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm kadınların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Ayşe Ünlüce “Güçlü kadınlar, güçlü toplumlar yaratır anlayışından yola çıkarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak kadın istihdamına büyük önem veriyoruz. Kadınların imkan verildiğinde her işi yapabildiğini yaşayarak deneyimliyoruz. Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı gibi önemli bürokratik makamlar başta olmak üzere otobüs şoföründen parkomat görevlisine kadar her alanda kadınlarımızı istihdam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadınlar ekonomik olarak güçlendikçe toplumsal alanda da kendilerini daha güçlü hissediyorlar. Bizler kurduğumuz Kadın Çalışmaları Müdürlüğümüz ile Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz ile Eşitlik Birimimiz ile kadınları her alanda güçlendirmek için varız. Kadınlardan tek isteğimiz istediklerinde bu hayatta bir şeyleri değiştirebileceklerine inanmaları ve her ne konuda olursa olsun bizlere ulaşmaları Kadın cinayetlerinin, çocuk gelinlerin, tacizlerin-tecavüzlerin değil, kadınların başarı öykülerinin konuşulduğu günlerin umuduyla yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kendi seralarımızda yetiştirdiğimiz bu çiçekler de kadınların yüzünde ufak bir tebessüm oluyorsa ne mutlu bizlere” dedi.

Eskişehir’de belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının kadın odaklı çalışmalarıyla Türkiye’ye her zaman örnek olduğunu ifade eden vatandaşlar ise bu özel günde de kadınları unutmayarak kendi yetiştirdiği çiçekleri onlara dağıtan Büyükşehir Belediyesi’ne ve personeline teşekkür etti.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde idari izinli sayılmaları nedeniyle de çiçekleri 7 Mart tarihinde kendilerine ulaştırıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.