Büyükşehir, 70 bin metrekarelik eski maden sahasını ağaçlandırıyor

İnönü İlçesine bağlı Oklubalı Mahallesi’nde geçmiş dönemlerde maden ocağı olarak kullanılan alanı hafriyat toprakları ile dolduran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, alanda ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir, 70 bin metrekarelik eski maden sahasını ağaçlandırıyor
17 Temmuz 2020 Cuma 15:12

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İnönü Oklubalı’nda 70 bin metrekarelik eski maden sahasını ağaçlandırmaya devam ediyor. Geçmiş yıllarda maden sahası olarak kullanılan ve ömrünü tamamlayarak doğal yapısı bozulan bölgeyi hafriyat toprakları ile doldurduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, teraslama ve tesviye çalışmalarının ardından alanı ağaçlandırmaya devam ettiklerini belirtti. Ünlüce “Eskişehir’in daha yeşil bir kent olması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Oklubalı’nda da bu görmüş olduğunuz arazi, doğal yapısı bozulmuş, büyük oyuntuların olduğu bir alandı. Çeşitli çalışmalarda ortaya çıkan hafriyatları kullanarak öncelikle bu alanı tekrar kullanılabilir, doğaya kazandırılan bir alan haline getirdik. Bu gibi alanların doğaya kazandırılması son derece önem taşıyor. Bugün de personelimiz ile gelerek bu alandaki ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak istedik” dedi.  
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.